Gündem Emniyet'ten dev uyuşturucu operasyonu! 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu

Emniyet'ten dev uyuşturucu operasyonu! 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu

13.06.2023 - 16:01 | Son Güncellenme:

5 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 23 kişi gözaltına alınırken şebekenin yurt içindeki 1 milyar Türk Lirası mal varlığına da el konuldu. Operasyonun ayrıntılarını İçişleri Bakanlığı paylaştı.

Emniyetten dev uyuşturucu operasyonu 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu

İstanbul, Muğla, Antalya, Ankara ve Aydın yaklaşık iki yıldır devam eden soruşturma neticesinde 23 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Hollanda başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde kokain ticareti ve farklı suç faaliyetlerinde bulunan şebekenin yurt içindeki 1 milyar Türk Lirası üzerindeki mal varlığına el konuldu.

İçişleri Bakanlığı operasyona ilişkin detayları paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Emniyetten dev uyuşturucu operasyonu 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki yıldır sürdürülen soruşturma, 13 Haziran 2023 günü operasyona dönüştürülerek; İstanbul, Muğla, Antalya, Ankara ve Aydın illerinde 23 şüpheli gözaltına alınmıştır.

“Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçu kapsamında yürütülen bu soruşturmada, Hollanda başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde kokain ticareti ve farklı suç faaliyetleri olan bu organizasyonun, ülkemizde var olan menkul ve gayrimenkul olmak üzere 1 milyar Türk Lirası üzerindeki mal varlığına elkonmuştur.

Haberin Devamı

Operasyon sırasında da yaklaşık 100 milyon Türk Lirası üzerinde nakit ve mücevherat cinsinden kıymet ele geçirilmiştir.

Emniyetten dev uyuşturucu operasyonu 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu

PARA DOLU BAVUL, ALTIN KAPLAMALI TABANCALAR

Operasyonlarda evlerde ele geçirilen eşyalar arasında içi para dolu bir bavul, altın kaplamalı tabancalar, dünyaca ünlü markalardan kol saatleri de yer aldı.

Emniyetten dev uyuşturucu operasyonu 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu

ADANA'DA TORBACI OPERASYONU

Adana'da da 'torbacı' olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli, tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesi Şehit Duran Mahallesi'nde 'torbacı' olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. 5 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramada; reçeteye tabi 3 bin 594 uyuşturucu etkili hap, 2,56 gram bonzai, 1,15 gram metamfetamin ile ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Polisteki işlemleri sonrası şüpheliler, adliyeye sevk edildi. İfadelerinin ardından Hasan K., Furkan Y., Nurullah G., Fettah Kaan Y. ve Bilal G. tutuklandı. (Anıl ATAR-Yaşar SERİNTÜRK/DHA)

Haberin Devamı

Emniyetten dev uyuşturucu operasyonu 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SUNTALARA GİZLENMİŞ UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonda bir kargo gönderisinin içerisinden çıkan ve üretim esnasında içlerine uyuşturucu yerleştirildiği tespit edilen suntalarda 80 kilogram afyon sakızı ele geçirdi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul Havalimanı'nda yürütülen çalışma sonucu, yurtdışından İstanbul Havalimanı'na gelen bir kargo gönderisi ekipler tarafından incelemeye alındı. Kargo paketi, Narkotik dedektör köpeklerin de yardımıyla arandı. Köpeklerin pakete tepki verdiğini gören ekipler, detaylı fiziki arama yaptı. Açılan kargoda mobilya imalatında kullanılan türde çok sayıda sunta bulunduğu görüldü.

Gümrük muhafaza ekipleri tarafından uyuşturucu madde gizlendiği şüphesiyle suntalardan birisi kesildi. Yapılan incelemede suntanın iç kısmına macun kıvamında maddeler yerleştirildiği tespit edilirken, benzer şekilde diğer suntaların içlerinde de aynı maddeler olduğu anlaşıldı. Maddelerden alınan numunenin uyuşturucu test kitiyle analiz edilmesi sonucunda afyon sakızı olduğu belirlendi. Gümrük muhafaza ekiplerinin operasyonu sonucu toplam 80 kilogram afyon sakızı ele geçirildi. Yapılan araştırmalarda suntaların üretimleri esnasında içlerine uyuşturucu yerleştirildiği, uyuşturucunun dışarıdan bakılarak belli olmadığı ve bu yöntemle gizlendiği tespit edildi. Konuyla ilgili incelemeleri genişleten gümrük muhafaza ekipleri, kargonun alıcısına yönelik çalışma başlattı. Düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL DHA)