Gündem Enkazdan 102. saatte çıkan 6 kişilik Oktay ailesi! İlk kez konuştular

Enkazdan 102. saatte çıkan 6 kişilik Oktay ailesi! İlk kez konuştular

12.02.2023 - 11:45 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu illerden olan Hatay’da 6 kişilik Oktay ailesi 5 gün sonra Arzu Apartmanı’ndan sağ çıkarılmıştı. Oktay ailesi memleketleri Diyarbakır’a gitti. Aile, Hatay'a veda etmeden son anlarını CNN Türk’e anlattı.

Hatay’da enkazdan 102 saat sonra canlı olarak çıkartılan 6 kişilik Oktay ailesi yaşadıklarını ilk kez anlattı. Felaketin 102. saatinde Arzu Apartmanı’ndan 6 kişilik Oktay ailesi sapasağlam çıktı. Mucize kurtuluşun ardından ilk kez konuşan baba Kadri Oktay, “102 saat kötü bir saat ama yeni bir başlangıç diyelim. Yeniden doğuş diyelim, mücadelenin, azmin göstergesi. Yaşamak için direnmek lazım. 5 gün aç-susuz, ışık yok, iletişim yok. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Çocuklarıma umut verdim hep çıkacağız dedim.

Haberin Devamı

Kadri Oktay, “Deprem anında evde olmayan tek kişi Furkan Oktay’dı. Arkadaşı çağırdı parka gel oturalım kola aldım içelim sohbet edelim diye. O niyetle evden ayrılmış evden. Benim de haberim yoktu evde olmadığından sonradan enkaz altındayken 'Furkan evde yoktu' deyince dedim tamam korkan dışarda yaşıyor ' dedim. Bizi çıkaran elemanlara ilk Furkan’ı sordum, burada dediler.

Enkazdan 102. saatte çıkan 6 kişilik Oktay ailesi İlk kez konuştular

Helin Oktay

İçerideki 5 günü asla kelimelerle anlatamam. Tam anlamıyla trajediydi. Çok kötüydü. İki tavan arasında burun buruna 6 kişi üst üstteydik. Her ayak sesi duyduğumuzda bağırdık. Hep beraber defalarca bağırdık uyumadık birilerini duyalım diye. En sonunda duyurduk. Komşumuz Murat Kılınç onun da desteği bize motive oldu. Birlikte İzmir Marşı söyledik ama ağladık da bizi kimse bulamayacak dedik. 102 saat sonra buldular.

Haberin Devamı

Elazığ depremini izlemiştim, 5 yaşındaki bir kız çocuğunun çok uzun zaman dayandığını görmüştüm ve imkânsız demiştim. Bu olamaz demiştim, o 70 saat dayanmış ben 102. saat dayandım. Allah o kudreti veriyor içeride.

Enkazdan 102. saatte çıkan 6 kişilik Oktay ailesi İlk kez konuştular

Zilan Oktay

Biz koltuk sehpa arasında kaldık ve yaşam üçgenini oluşturduk. Bence deprem sırasında kaçmak yerinde bulunduğunuz yerde cenin pozisyonu alıp kapanmak sayeninse biz 5 gün hayatta kaldık.

Dilan Oktay

Depremi ilk fark eden olduğum için hemen kardeşimi uyandırıp aldım yanıma ve yaşam üçgeni alanı yapıp yere kapandık. 2 Şubat ablamın doğum günüydü ve nöbeti olduğu için o gün yani deprem gecesi kutlamıştık. Sonrası felaketti zaten.

Arda Oktay

Evin en küçük çocuğu Arda, “ben uyuyordum ve ablam ‘deprem oluyor’ diye kaldırdı beni ve kendine çekti. Üzerimde tavan vardı ve bacağım sıkışmıştı. Son zamanlarda çıktım taşın altından, ekipler gelmeden bizi kurtarmadan önce”

Enkazdan 102. saatte çıkan 6 kişilik Oktay ailesi İlk kez konuştular

Yasemin Oktay

Depreme uyurken yakalanan anne Yasemin Oktay, “Dua etik çok ağladık umutsuzduk, korkuyorduk. Benle eşim çok yansıtmadık, çocuklara ‘ümidinizi kaybetmeyin’ diyorduk. Zor bir süreçti, acımın kalbime vurduğunu Allah biliyor. Umutsuzluğa kapıldığım anlar oldu kolon üzerime düşmüştü kafamı, kolumu oynatamıyordum. 5 gün öyle kaldım. Evsiz kaldım eşyalarım gitti, 35 yıldık oturuyorduk”