Gündem Erdoğan'dan ekonomi mesajı: 14 çeyreklik kesintisiz büyüme

Erdoğan'dan ekonomi mesajı: 14 çeyreklik kesintisiz büyüme

29.02.2024 - 15:19 | Son Güncellenme:

Aydın'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamlarını işaret ederek, "Türkiye ekonomisi çok önemli bir başarıya imza attı." dedi. Muhalefete seslenen Erdoğan, "Hani 'öldük, bittik' diyordunuz... Ne oldu?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Bugün adı gibi Aydın, cesur efeleriyle dünyaya nam salmış Aydın'da sizlerle olmak mutluluk duyuyorum. İnşallah 31 Mart'ta Aydın'dan büyükşehir ve ilçeleriyle müjdeli haberler bekliyoruz. Az önce sordum meydanda katılım ne durumda. 52 bin. Bu ne demektir? 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya hazırlanıyoruz.
 
BU ŞEHİR ADNAN MENDERES'İN EMANETİ

Bu şehir yeter söz milletin diyerek Türk demokrasisine adını altın harflerle yazdıran şehit Adnan Menderes'in emanetidir. Adnan Menderes, ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin bedelini canını dar ağacında vererek ödedi. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu her darbede her cunta girişiminde her siyasi ve ekonomik krizde, her sosyal kargaşada ne yazık ki kesintiye uğradı. Bu defa durum farklı kendi iç meselelerimizle uğraşırken bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti.

Haberin Devamı

UTANÇ VERİCİ SAYFALARDAN BİRİ

Ülkemizin darbeler halkalarından biri de 28 Şubat postmodern darbesiydi. Ülkemizin utanç verici sayfalarından biridir. Menderes'i hoyratça daraağcına gönderen zihniyet, 28 Şubat'ta daha incelikli metodlar kullandı. Zihniyet aynı zihniyetti. Dönemin cuntacıları 28 Şubat'ın 1000 yıl süreceğini söylemişti. 28 Şubat'ta kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma hakkı gasp edildi. Allah bir daha bu ülkeyi bu faşist zihniyetin eline düşürmesin diyoruz.

MİLLİ İRADEYİ ESİR ALMAYA CÜRET ETTİLER

Cumhuriyet mitingleri adı altında demokrasimize kast eden tuzaklarlar karşılaştık. Uyduruk haberlerle partimizi kapatmaya kalktılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. Milli iradeyi esir almaya cüret ettiler. 15 Temmuz darbe girişimiyle milletimize silah çektiler, kan döktüler. Sınırlarımıza yığdıkları teröristlere vatan topraklarına ve milletimize kas ettiler.

FRANSA TERÖRÜN BAŞ DESTEKÇİSİ OLDU

Türkiye’yi istedikleri gibi yönetmek isteyen emperyalist güçlerin olduğunu biliyoruz. Biz içerideki maşalarla mücadele ederken asıl kavgayı bunlara karşı verdik. Cudi’de, Gabar’da verdik. Bunları mağaralara gömdük. Ve terk ettiler. Gittiler. Bakıyorsunuz bir taraftan Fransızların çimento ürünü Lafarge Türkiye’ye geldi ve bunlar mağaraları yaptılar. Kime teröristlere. Fransa ne yazık ki terörün adeta baş destekçisi oldu. Baş edemedi. Biz ne yaptık? Kuzey Suriye’deki Lafarge'ın bütün barınaklarını gömdük.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Kovid ve Rusya- Ukrayna savaşı olmasa daha neler yapardı kim bilir. En büyük başarımızın ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasında tutmak olmuştur. Ülkemizi yeniden darbe iklimine sokma hevesiyle yanıp tutuşanlar olduğunu biliyoruz ama artık işleri daha zor. Türkiye artık eski Türkiye değil. Artık bambaşka bir Türkiye var, bambaşka bir devlet var. Bu millet bir daha rahmetli Menderes'in ardından olduğu gibi gözyaşı dökmeyecektir. Bu miilet bir daha hiçbir sinsi girişimin tekerrürüne izin vermeyecektir. 

AYDIN'DAN HEPSİNİ İKAZ EDİYORUM

Sağda solda kendi kendilerine gelin güvey olan varsa, Aydın'dan hepsini ikaz ediyorum. Hayalinizde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa, karşılaşacakları gerçek en hafif tabirle 15 Temmuz olacaktır. Bugün de çözmemiz gereken sıkıntılar var. Bunları milli irade hırsızlarının, demokrasi hazımsızlarının eline teslim ederek değil, daha çok mücadele vererek, daha çok alınteri dökerek çözeceğiz. Çalışarak, üreterek, alınteri dökerek, tehditlere direnerek büyütmeyi sizlere taahhüt ediyoruz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE EKONOMİSİ ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Büyüme rakamları oldukça iyi geldi. Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüye gidiyordu. İşte buyrun... Ekonomi üst üste 14 çeyrek büyüdü. Bu oranla AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduk.  Gayri Safi Yurt İçi Hasılamız 1 trilyon 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon dolar sınırının üzerine çıktı. Hani muhalefet, 'öldük, bittik' diyordunuz... Ne oldu?