Gündem Erken Emeklilik ve Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplamaları

Erken Emeklilik ve Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplamaları

22.03.2015 - 10:50 | Son Güncellenme:

Erken emeklilik ve emeklilik yaşı hesaplama gibi bilgilere ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak kolayca hesaplayabilirsiniz. Erken emeklilik ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında bilgi alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Erken Emeklilik ve Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplamaları

Ne zaman emekli olurum adı ile bilinen ve emeklilik tarihi hesaplanması esasına dayanan bu uygulama, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun düzenlemiş olduğu bir hizmettir. Ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile ne zaman, hangi tarihte ve kaç yaşında emekliye ayrılabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Fakat burada bilmeniz gereken, ne zaman emekli olurum uygulaması bire bir gerçek emeklilik yaşını ya da tarihini vermez, sadece gerçeğe en yakın olarak tahmini bir hesaplama yapmaktadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Sizlerin de bildiği gibi, emekli olabilmek için, öncesinde yani henüz iş yaşamı devam ederken bazı şartları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Emekli olabilmek ve emekli olduktan sonra da maaş alabilmeniz için, çalışma hayatınız devam ederken belli bir miktar olan primlerinizi ödemeniz gerekmektedir. Ancak bu şartları sağladığınız takdirde emekli olabilir ve devamında maaşa bağlanabilirsiniz. Durum böyle olduğundan dolayı, burada ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilmeniz için, yine bu şartları sağlamanız gerekecektir.

Ne zaman emekli olurum programını kullanmadan önce bağlı olduğunuz kurumunuzu da bilmeniz önemlidir. Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında üç kurum yer almaktadır. SGK’nın alt kurumlarını oluşturan bu kurumlar ise, SSK yeni adı ile 4A, Bağkur yeni adı ile 4B ve Emekli Sandığı yeni adı ile 4C kurumlarından oluşmaktadır. Bu durumda, ne zaman emekli olurum uygulaması da, bu kurumların her biri için farklı şekillerde geliştirilmiştir.

Haberin Devamı

Haberimize, bu üç kurum için ne zaman emekli olurum uygulaması ile nasıl emeklik hesaplaması yapıldığını anlatarak devam edelim;

4A (SSK) kurumu için geliştirilmiş olan ne zaman emekli olurum hesaplaması;

Eğer, iş hayatınız boyunca 4A (SSK) kurumuna bağlı olarak çalıştıysanız ya da çalışmakta iseniz, 4A (SSK) kurumuna göre geliştirilmiş olan bu programı kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanarak emeklilik tarihi hesaplaması yapmanız için izlemeniz gereken aşmalar şöyledir;

Emeklilik hesaplaması yapmak için başlangıç olarak; http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada burada açılacak olan sayfada yer alan ve4A Ne Zaman Emekli Olurum şeklinde yazan bir bölüm göreceksiniz ve bunun ardından bu bölüme tıklayınız.

Bir sonraki aşamada açılacak olan yeni sayfada yer alan aşağıdaki bölümleri göreceksiniz. Bu bölümler şu şekildedir;

Doğum tarihi, İşe giriş tarihi, İlk tescil tarihi ve Prim günleri.

Sonrasında, bu bilgilerin istendiği bu alanları gerektiği gibi doldurunuz.

Haberin Devamı

Böylece, 4A (SSK) kurumuna göre ne zaman emekli olurum ile emeklilik tarihinizi hesaplamış ve öğrenmiş olursunuz.

4B (Bağkur) kurumu için geliştirilmiş olan ne zaman emekli olurum hesaplaması;

Eğer, iş hayatınız boyunca 4B (Bağkur) kurumuna bağlı olarak çalıştıysanız ya da çalışmakta iseniz, 4B (Bağkur) kurumuna göre geliştirilmiş olan bu programı kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanarak emeklilik tarihi hesaplaması yapmanız için izlemeniz gereken aşmalar şöyledir;

Emeklilik hesaplaması yapmak için başlangıç olarak; http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada burada açılacak olan sayfada yer alan ve 4B Ne Zaman Emekli Olurum şeklinde yazan bir bölüm göreceksiniz ve bunun ardından bu bölüme tıklayınız.

Bir sonraki aşamada, açılacak olan yeni sayfada yer alan aşağıdaki bölümleri göreceksiniz. Bu bölümler şu şekildedir;

Emeklilik türü, Cinsiyet, Doğum tarihi, Maluliyet durumu, Maluliyet derecesi, eğer var ise erken yaşlanma durumu, eğer var ise bakıma muhtaç malul çocuk durumu.

Haberin Devamı

Sonrasında, bu bilgilerin istendiği bu alanları gerektiği gibi doldurunuz.

Daha sonra son aşama olarak yine aynı ekranda yer alan ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.

Böylece, 4B (Bağkur) kurumuna göre ne zaman emekli olurum ile emeklilik tarihinizi hesaplamış ve öğrenmiş olursunuz.

4C (Emekli Sandığı) kurumu için geliştirilmiş olan ne zaman emekli olurum hesaplaması;

Eğer, iş hayatınız boyunca 4C (Emekli Sandığı) kurumuna bağlı olarak çalıştıysanız ya da çalışmakta iseniz, 4C (Emekli Sandığı) kurumuna göre geliştirilmiş olan bu programı kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanarak emeklilik tarihi hesaplaması yapmanız için izlemeniz gereken aşmalar şöyledir;

Emeklilik hesaplaması yapmak için başlangıç olarak; http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Bir sonraki aşamada, açılacak olan sayfada yer alan ve sadece üç madde şeklinde sıralanmış olan aşağıda belirttiğimiz bölümleri göreceksiniz. Bu bölümler şu şekildedir;

Doğum tarihi, Cinsiyet, Hizmet başlangıç ve bitiş tarihi.

Daha sonra son aşama olarak, bu bölümleri sizden istenilen şekli ile doğru ve eksiksiz olarak doldurunuz.

Haberin Devamı

Böylece, 4C (Emekli Sandığı) kurumuna göre ne zaman emekli olurum ile emeklilik tarihinizi hesaplamış ve öğrenmiş olursunuz.