Gündem ‘Evde bakım sisteminde 140 bin yaşlı hizmet alıyor’

‘Evde bakım sisteminde 140 bin yaşlı hizmet alıyor’

03.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi tarafından hayata geçirilen “Büyüklerimiz Değerlerimiz Projesiö tanıtım programına katıldı.

‘Evde bakım sisteminde 140 bin yaşlı hizmet alıyor’

Programda konuşan Emine Erdoğan, “Bizim anlayışımızda, yaşı kemale erenler, toplumun öncüsü kabul edilir; sözleri muteber sayılır, tecrübe ve birikimleri yolumuzu aydınlatır. Ne yazık ki, bugün, geçmiş ile bağlarımızın gittikçe zayıfladığı, hatta zayıflatıldığı bir devirde yaşıyoruz. 7’den 70’e her jenerasyondan insanın birlikte huzur içerisinde yaşadığı evlerimiz, gittikçe eksiliyor. Yaşlılarıyla bağ kuramayan toplumlar ise, kimliklerini ve değerlerini kaybederken, toplumsal huzurlarını da geri gelmeyecek şekilde yitiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Tüm dezavantajlı gruplar için kapsamlı sosyal imkanlar sunmayı bir kamu hizmetinden öte değerlendirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, yaşlılarımıza yönelik, çeşitli ve kapsamlı bakım hizmetleri sunuyor. Evde Bakım Sistemi kapsamında 140 bin yaşlı birey, ailesinin yanında hizmet alıyor. Söz konusu model ile geleneksel aile yapısı güçlendirilirken, yaşlıların psiko-sosyal açıdan daha sağlıklı olmaları amaçlanıyor” ifadelerini kullandı.