Gündem Fatih Camii saldırganı Ömer Salgın hakkında istenen ceza belli oldu

Fatih Camii saldırganı Ömer Salgın hakkında istenen ceza belli oldu

25.01.2024 - 12:57 | Son Güncellenme:

Fatih Camii’nde bağırdığı için kendisini uyaran imam Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçaklayarak yaralayan saldırgan Ömer Salgın hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten yaralama” suçlarından istenen ceza belli oldu.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr - İstanbul’daki Fatih Camii’nde 8 Ocak tarihinde meydana gelen olayda, Ömer Salgın namaz sırasında bağırarak önce imam Galip Usta’yı daha sonra da Bilal Erdem’i bıçaklayarak yaralamıştı.

Haberin Devamı

Yaşanan olay sonrası gözaltına alınan Salgın, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Şüpheli Ömer Salgın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

“CEVAP VERMEDEN GÖĞSÜME VURDU”

Hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen imam Galip Usta, kendisini bıçaklayan kişiyi önceden tanımadığını söyledi. Şüphelinin bir anda, “Ey Müslümanlar gaflet uykusundan uyanın” diye bağırdığını söyleyen Usta, “Muhatap olmayıp namaza devam ettim. Daha sonra namaz bittikten sonra bir şahıs hızlı şekilde imam odasına girdi. Şahıs odaya girince ayağa kalkıp, ‘buyur ne soracaksın’ dedim. Şahıs cevap vermeden göğsüme vurdu. Koltuğa düştüğüm sırada saldırmaya devam etti. Engellemeye çalıştım. Şahsı odadan kimin çıkardığını hatırlamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

34 YIL HAPSİ TALEP EDİLDİ

Alınan doktor raporuna göre Galip Usta, Bilal Erdem ve Yusufcan İslam’ın yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilemeyeceği ve yaşamı tehlikeye sokacak şekilde olduğu iddianamede yer aldı.

İddianamede şüpheli Ömer Salgın’ın Galip Usta ve Bilal Erdem’e karşı, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve Yusufcan İslam’a karşı, “kasten yaralama” suçlarından 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

“ÖFKEMİ İMAMA YANSITMIŞ OLABİLİRİM”

Şüpheli Ömer Salgın savcıya verdiği ifadede, “Okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim” dedi. Tekbir getirdiğini söyleyen şüpheli sonrasında olanları ise hatırlamadığını söyledi. Şüpheli Ömer Salgın savcıya verdiği ifadede evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Ticaret işiyle uğraştığını söyleyen Salgın, aylık ortalama gelirinin ise 500 bin lira olduğunu söyledi.

“HATIRLAMIYORUM”

Daha önce ailevi problemler yaşadığını söyleyen Ömer Salgın, “Bildiğim kadarıyla bir sağlık problemim yoktur. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Beş vakit namaz kılan biriyim” dedi. Fatih Camii’ne vakit namazları için gittiğini söyleyen şüpheli, “En son ortağım olan S.N. isimli şahsın eski eşim olan M.S ile ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.