Gündem Fatma Sevim Baltacı’nı ölümüne ilişkin kazada ilk duruşmada tahliye

Fatma Sevim Baltacı’nı ölümüne ilişkin kazada ilk duruşmada tahliye

20.03.2024 - 16:53 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı'nın hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından tutuklanan sürücü Muratcan Türkyılmaz bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık yaptığı savunmanın ardından tahliye edildi.

Fatma Sevim Baltacı’nı ölümüne ilişkin kazada ilk duruşmada tahliye

İstanbul Beyoğlu’nda 10 Şubat tarihinde karşıdan karşıya geçen Fatma Sevim Baltacı’ya Muratcan Türkyılmaz otomobiliyle çarptı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Baltacı hayatını kaybetti. Kazanın ardından tutuklanan 25 yaşındaki Muratcan Türkyılmaz hakkında, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

“İLK MÜDAHALESİNİ BEN YAPTIM”

Açılan davanın ilk duruşması bugün 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Muratcan Türkyılmaz avukatıyla birlikte katıldı.

Duruşmada ilk kez savunma yapan sanık Türkyılmaz, sağlık personeli olduğunu ve ambulansta görevli olduğunu söyledi. Olay günü nöbetten çıktığını ve evine gittiğini anlatan Türkyılmaz, “Hızım yaklaşık 55-60 km civarındaydı. Tam virajı bitirmişken karşıma beyaz bir şey çıktı. Frene abandım. Direksiyonu sağa kırdım. Araç kaldırıma çıktı. Arka sağ lastik yarıldı. Ön cam yüzüme patladı. Aracı durdurup neye çarptığımı anlamak için olay yerine koştum. Yaralı bir kadın olduğunu gördüm ve ilk yardım müdahalesi yapmaya başladım. Etraftakilere de 112’yi aramalarını söyledim” dedi.

Haberin Devamı

Fatma Sevim Baltacı’nı ölümüne ilişkin kazada ilk duruşmada tahliye

“ALKOLLÜ DEĞİLDİM”

O anda Fatma Sevim Baltacı’nın yaşadığını söyleyen sanık, “Hastanın bilincini, solunumunu, nabzını kontrol ettim. Kanamalarına tampon yaptım. Hasta yaşıyordu. Önce polis sonra da ambulans geldi. Ambulansta kalbi durunca kalp masajı yapıp geri döndürmüşler. Sonrasında ben de alkol kontrolü ve tedavi için hastaneye götürüldüm. Camlardan dolayı ben de yaralanmıştım. Yüzüm kan içindeydi. Alkollü değildim. Zaten evraklardan da bellidir” dedi.

“O VİRAJI MEVCUT HIZIYLA ALMASININ MÜMKÜN OLMADIĞINI BİLEMESİ GEREKİRDİ”

Duruşmada söz alan Ak Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı avukatları da duruşmada söz alarak, “Arkadaşımız 15 yıllık gönüllü olarak emek verdiği davada mesai bitiminde ayrılırken kaza meydana gelmiştir. Biz bu davayı hassasiyetle takip ediyoruz. Davaya katılmak istiyoruz” dedi. Fatma Sevim Baltacı’nın avukatı ise bilirkişi raporunda sanığın hızının tespit edilmediğini söyleyerek, “Sanığın yolda aşırı süratli olduğu ve maktulü 10 metre havaya fırlattığı kaza tespit tutanağında sabittir. Ayrıca sanığın aracının eski model bir araç oluşu, o virajı mevcut hızıyla almasının mümkün olmadığını bilmesi gerektiği kanaatindeyiz. En azından bilirkişi raporunda hız konusunda bir tespit yapılana kadar tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi. Sanığa yurtdışı çıkış yasağı olarak adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.