Gündem Fincan tatlısı nasıl yapılır?

Fincan tatlısı nasıl yapılır?

30.04.2018 - 10:39 | Son Güncellenme:

Az malzeme, kısa zaman, etkili sonuç... Son dönemlerde popüler olmaya başlayan pratik ve hafif bir tatlı olan fincan tatlısı, alışılagelmişin dışında sunumuyla hem damak tadına hem de göz zevkine hitap ediyor. Siz de yaz akşamlarınızı şenlendirecek, sevdiklerinize ufak fincan tatlılarından ikram edebilirsiniz. Peki, bu fincan tatlısı nasıl yapılır?

Fincan tatlısı nasıl yapılır

Malzemeler

Haberin Devamı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (Dilerseniz tatlınızı daha hafif bir hâle getirmek için 1 su bardağından daha az, yaklaşık olarak bardağın ¾’ü kadar şeker kullanabilirsiniz. Bu şekilde de tatlınızın lezzeti yerinde olacaktır.)
  • 1 su bardağı un (Tam buğday unu kullanmak isterseniz tatlınızın renginin bembeyaz olmayacağını ve daha koyu bir kıvam alacağını unutmayın.)
  • 1 paket vanilya yahut vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerini süslemek için,
  • 1 paket toz hindistan cevizi
  • Üzerini süslemek için dilerseniz toz badem yahut toz fıstık da kullanabilirsiniz. Özellikle toz fıstık sütlü tatlılara çok yakışan bir tercih olacaktır.

Yapılışı

Yapılışı oldukça pratik olan fincan tatlısı için derin bir tencereye sütü alarak başlayın. Ocağın altı tüm tarif boyunca kısıkta olmalıdır. Sütün hemen ardından şekeri ilave ederek karıştırmaya başlayın. 1 su bardağı unu azar azar ekleyin. Bu esnada kaşık yerine bir çırpıcıyla karıştırmanız unun sütü topak topak yapmaması için daha iyi olacaktır. Yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başlayan muhallebiye 1 paket vanilyayı yahut vanilya özütünü ekleyin. İyice kaynamasını bekleyin ve fokurdamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. Tencere henüz ocağın üzerindeyken 2 yemek kaşığı tereyağını muhallebiye ilave edin. Muhallebinin sıcağıyla eriyecek tereyağını iyice karıştırarak tüm tatlıya nüfuz etmesini sağlayın. Tatlı hazır, şimdi tatlıların şekil alması için kullanacağınız kahve fincanlarının içlerini ıslatın. İyice ıslandıklarından emin olun çünkü eğer kuru kalırlarsa muhallebileri içlerinden bozulmadan çıkartamazsınız. Muhallebiyi fincanlara eşit miktarda pay edin. Soğumaya bırakın. Yeteri kadar ılık kıvama geldikten sonra fincanların üzerlerini streç film ile kaplayın ve tatlılarınızı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Tatlının fincanlardan rahatça çıkabilmesi için buzdolabında kendine gelmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Yeteri kadar buzdolabında bekleyen tatlılarınızı çıkartın ve fincanların kenarlarından bir kaşığın tersi yardımıyla hava almasını sağlayın ve ardından ters çevirip sallayın tatlının kalıp şeklinde düşmesini sağlayın. Zaten ıslak fincana koyulduğu için tatlınız fincanın şeklini almış şekilde rahatça çıkacak.

Süslemek için toz hindistan cevizine bulayın ve en son üzerlerini toz badem yahut toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.