Gündem ‘Geride silinmez izler bıraktı’

‘Geride silinmez izler bıraktı’

18.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşamını yitiren İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi için İtalya’da yayımlanan Il Messaggero gazetesinde “Dostum Berlusconi” sözleriyle başlayan bir makale yazdı.

‘Geride silinmez izler bıraktı’

Berlusconi ile ilk temaslarının 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra gerçekleştiğini anımsatan Erdoğan, okuduğu bir şiir dolayısıyla uygulanan siyaset yasağı sebebiyle seçim zaferinin ardından hukuksuz şekilde engellenmesine dünyadan ilk tepkiyi Berlusconi’nin gösterdiğini vurguladı. Erdoğan, o günlere ilişkin “Dostum Berlusconi bizi arayarak, İtalya Başbakanı sıfatıyla ülkesine davet etti. Berlusconi, ‘Şu anda Avrupa’daki en iyi dostunuzun evindesiniz’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

‘Hakiki bir dost’ 

Profesyonel işbirliklerinin yanı sıra Berlusconi’nin 2003’te oğlu Bilal Erdoğan’ın nikah şahitliğini yaptığını da anımsatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Berlusconi, kendine özgü tavrıyla iş dünyasından siyasete kadar farklı kulvarlarda elde ettiği başarılarıyla gerçekten nevi şahsına münhasır bir siyasetçiydi. İtalya siyasetini uzun yıllar domine eden Berlusconi’nin geride silinmez izler bıraktığına inanıyorum. Güzel hatıralarla her zaman hakiki bir dost olarak anılacaktır.” l ANKARA Milliyet