Gündem Gönüllülerden ‘Kafkas’ açılımı

Gönüllülerden ‘Kafkas’ açılımı

28.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’, Kafkas kökenli vatandaşlara yönelik bir çalışma yürütecek. Kafkas Masası kuracak olan gönüllüler, CHP liderini kanaat önderleriyle buluşturacak. 5 milyon basılan “Senin Hakkın” broşürü dağıtılacak.

Gönüllülerden ‘Kafkas’ açılımı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için kampanya yürüten “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” Kafkas vatandaşlar ile görüşecek.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun politikalarını, düşüncelerini halka daha iyi anlatabilmek için oluşturulmuş bir gönüllü platformu olan “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri”, Kılıçdaroğlu adaymış gibi kampanya yürütüyor, il il dolaşıyor.

Platform, özellikle “karşı mahalle” olarak nitelendirdikleri AK Parti ve ülkücü tabana yönelik çalışmalar yürütüyor. Ev hanımları, emekliler ve kararsız seçmen de gönüllülerin hedef grupları arasında yer alıyor. Gönüllüler sahada vatandaşlara Kılıçdaroğlu’nun selamını ve mektubunu iletiyor, CHP liderinin mesajlarını ve görüşlerini aktarıyor. Grup yeni yılın ilk haftasında ilk etapta 5 milyon basılan “Senin Hakkın” broşürünü vatandaşa ulaştıracak.

Broşürde CHP liderinin, “Açlığı, sefaleti, yoksulluğu ve yoksunluğu, işsizliği ve güvencesizliği sona erdirecek hak temelli politikalar ve sizleri koruyan bir sosyal devleti inşa edeceğimizin sözünü veriyorum. Çünkü; insan onuruna uygun yaşam senin hakkın. Yoksulluğa ve toplumsal dışlanmaya karşı korunmak senin hakkın” ifadeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Kafkas Masası

Kılıçdaroğlu gönüllüleri, Türkiye’nin pek çok bölgesinde yaşayan Kafkas kökenli vatandaşlara yönelik de özel bir çalışma yürütecek. Kafkas Masası kuracak olan gönüllüler, CHP liderini bu kesimin kanaat önderleriyle buluşturacak. Masa Kafkas kökenli vatandaşların ağırlıklı yaşadığı yörelere ziyaretlerde bulunacak. Gönüllüler ocak ayında ayrıca CHP liderini ev kadınları ve sosyalist partilerle bir araya getirecek.

Gönüllülerden ‘Kafkas’ açılımı

Kılıçdaroğlu ve Akşener buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu dün sabah Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. CHP lideri daha sonra TBMM’ye geçti. Kılıçdaroğlu, Akşener ile görüşmesi öncesinde önce TBMM’de kurmaylarıyla bir araya geldi, daha sonra CHP Genel Merkezi’ne geçerek Ankara’da bulunan MYK üyeleriyle “ayak divanı” olarak nitelendiren bir toplantı yaptı. Bu toplantıların ardından Kılıçdaroğlu ile Akşener saat 19.45’de Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Talep Kılıçdaroğlu’ndan

Görüşme yeri ve saati akşam saatlerine kadar adeta sır gibi saklandı. İki liderin görüşmesine ilişkin, “Sayın genel başkanların zaman zaman yaptığı rutin buluşmalardan biri gerçekleşecek” denildi. Görüşme talebinin Kılıçdaroğlu’ndan geldiği ifade edilirken, kulislerde iki lider arasında “Saraçhane buluşması” nedeniyle bir gerginliğin olduğu iddia edilmişti. Partili kurmaylar, “Son günlerde medya üzerinden iletişim kuruluyormuş gibi bir algı ve bir gerginlik iddiaları vardı, bunu gidermeye yönelik bir görüşme olabilir. Bunları oturalım konuşalım, denilmiştir” değerlendirmesini yaptı. İki liderin görüşmesinde ortak cumhurbaşkanı adayının isminin gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin kurmaylar, “Bu konu ilk olarak Altılı Masa’da konuşulur” değerlendirmesini yaptı. Partili kurmaylar görüşme öncesinde, AK Parti’nin başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi, ortak aday, çoklu aday tartışmaları, Saraçhane buluşması, İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası konuları başta olmak üzere gündemde olan ve merak edilen konuların konuşulabileceğini ifade etti.