Gündem Hakkari'de Cilo-Sat Dağları'na çıkan 4 kişi kaybolmuştu! Yeni gelişme

Hakkari'de Cilo-Sat Dağları'na çıkan 4 kişi kaybolmuştu! Yeni gelişme

16.07.2023 - 13:48 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na çıkan 4 kişi, üzerinde bulundukları buzulun kırılması sonucu boşluğa düştü. Bölgeye sevk edilen ekipler, 2 kişiyi kurtarırken, diğer 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Hakkaride Cilo-Sat Dağlarına çıkan 4 kişi kaybolmuştu Yeni gelişme

Adıyaman'dan kente gelen Kemal ve Gülay Avcu çifti ile beraberlerindeki Mehmet Aydın ve Hakime Koç, Cilo-Sat Dağları'ndaki buzulları görmek için sabah saatlerinde otomobille bölgeye gitti. Ancak bir süre sonra yakınları, 4 doğaseverden haber alamayınca jandarmaya haber verdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda Avcu çiftinin kırılan buzulların arasında olduğu tespit edildi. Çift, ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla halatla kurtarıldı. Avcu çifti, tedbir amaçlı helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hakkaride Cilo-Sat Dağlarına çıkan 4 kişi kaybolmuştu Yeni gelişme

Bölgeye helikopterle gidip, çalışmaları havadan izleyen Hakkari Valisi İdris Akbıyık, şelalenin bulunduğu alanda buz kütlesinin uç kısmından kırıldığını, bu nedenle 4 kişinin düştüğünü, kurtarılan 2 kişinin tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü söyledi. Vali Akbıyık, diğer 2 kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Hakkaride Cilo-Sat Dağlarına çıkan 4 kişi kaybolmuştu Yeni gelişme

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari'nin 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na çıkan, üzerinde bulundukları buzulun kırılması sonucu boşluğa düşen 4 kişiden 2'si kurtarılırken, diğer 2 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hakkari Merkez Kırıkdağ Köyü Cennet-Cehennem Yaylası, Cilo Buzulları bölgesinde, 16.07.2023 günü bölgeye gezi faaliyeti maksadıyla giden 18 kişilik kafilede bulunan dört vatandaşımızın buzulların altına düştükleri ihbarı alınması üzerine; Valiliğimiz Koordinasyonunda Jandarma Arama Kurtarma, AFAD, UMKE ekiplerimiz olay yerine intikal etmişlerdir. Olay bölgesine karadan ve havadan JAK, UMKE ve AFAD ekiplerince müdahale edilmiş ve iki vatandaşımız kurtarılarak havayolu ile Yüksekova Devlet Hastanesine tahliyesi gerçekleştirilmiş olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Buz kütlesi altında ulaşılamayan iki vatandaşımız için arama kurtarma faaliyeti devam etmektedir."

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Buzulun kırılması sonucu boşluğa düşen 4 kişiden 2'si kurtarılırken, diğer 2 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi. Hakkari'deki AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerinin yanı sıra Van'dan giden Vadi Doğa Nassar Arama Kurtara ekibi de çalışmalara destek verdi. Ekiplerin sağ olarak kurtardığı Kemal ve eşi Gülay Avcu, sedye ile helikoptere taşındı. Yüksekova Devlet Hastanesinde tedaviye alınan çiftin, sağlık durumunun iyi olduğu, tedbir amaçlı hastanede tutulduğu belirtildi.