Gündem Türkiye kara teslim! Birçok yerleşim biriminin yolu kapandı

Türkiye kara teslim! Birçok yerleşim biriminin yolu kapandı

13.01.2024 - 10:31 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de yoğun kar yağışı nedeniyle 86 köy ve 177 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van ve Bitlis'te de etkili olan kar yağışı nedeniyle 900 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Yolların tekrar açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye kara teslim Birçok yerleşim biriminin yolu kapandı

Bölgede 2 gündür aralıklarla etkili olan yağışla, kar kalınlığı, Yüksekova ilçe merkezinde yarım metreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Dün akşam başlayan yoğun kar nedeniyle de 62'si Yüksekova'da olmak üzere Hakkari genelinde 86 köy ve 177 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı ve çığ riski nedeniyle Dağlıca kara yolu ise ulaşıma kapatıldı.

Haberin Devamı

Karla mücadele ekipleri kapalı yolları açmak için yoğun çalışma başlattı.

Van'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı merkezde 10 santimetre, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi buldu. Kar nedeniyle Van'da 330 mahalle ve 325 mezra olmak üzere toplam 655 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların tekrar açılması için belediye ve karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Van Büyükşehir Belediyesi 390 araç ve 618 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye kara teslim Birçok yerleşim biriminin yolu kapandı

Bitlis'te de 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı gece saatlerinde etkisini arttırdı. Kar kalınlığı kent merkezinde 50, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ile birlikte 245 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Kurtkan, merkez ve ilçelere bağlı köylerin yollarını açmak için 10 ayrı şantiyede bulunan 80 personel ve 60 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri kar yağışının pazartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, geceleri de buzlanma ve don olabileceğini bildirdi. Kar yağışı ile birlikte trafiğin aksamaması için karayolları ve belediye ekipleri de yollardaki çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye kara teslim Birçok yerleşim biriminin yolu kapandı

BARTIN'DA KAR ETKİLİ OLDU; 46 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kentte dün gece saatlerinde başlayan mevsimin ilk karı, kenti beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı kentte, belediye ekipleri kar küreme çalışması yaptı. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 50 santime ulaşırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Sürücüler, araçlarıyla karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Bartın-Zonguldak yolu Gecen Mahallesi mevkisinde bir TIR kayarak, refüjü aşıp karşı şeride geçti. Trafik ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemi aldı. Karayolları ekipleri ise tuzlama yaptı. Bartın-Amasra, Bartın-Karabük ve Bartın-Ankara yolunda etkili olan kar nedeniyle Karayolları ekipleri temizleme çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Yoğun karın etkili olduğu yüksek kesimlerde çok sayıda köye elektrik verilemezken, Bartın genelinde 46 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare ekipleri kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.