Gündem Halis Toprak uğurlandı

Halis Toprak uğurlandı

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Halis Toprak, Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi...

Halis Toprak uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu Fransa’nın Nice kentinde yaşamını yitiren işadamı Halis Toprak (78) dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Toprak’ın cenazesi Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Toprak’ı, son yolculuğunda yakınları ve sevenleri yalnız bırakmazken, cenaze namazının kılındığı Büyük Mecidiye Camii’nin avlusu kalabalık nedeniyle dolup taştı. Toprak ailesine taziye sunmak isteyenler ise cami dışına kadar taşan uzun bir kuyruk oluşturdu. İkindi vakti kılınan cenaze namazı öncesi, taziyeleri Toprak’ın kızları Ayfer Toprak Karavan, Sevgi Toprak Tunga, Ayla Toprak Zengin, Yeşim Toprak Doğan, Mine Toprak ve oğulları Mehmet ve Ahmet Toprak ile torunları kabul etti.

Toprak’ın cenaze törenine siyaset ve iş dünyasından da geniş bir katılım gerçekleşti. Avluyu dolduran isimler arasında eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nezih Erdem, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç’un eşi Nevbahar Demirağ Koç ve iş adamı Erol Aksoy da vardı.

Haberin Devamı

‘En nadir işadamıydı’

Toprak ailesine taziyelerini sunan Erdoğan Demirören, 78 yaşında hayata gözlerini yuman işadamı Toprak için “Türkiye’nin yetiştirdiği en nadir işadamıdır. Erken öldü. Allah ailesine sabır versin, Türk sanayisine de sabır versin” ifadelerini kullandı. Toprak’ın hemşehrisi olduğunu dile getiren Abdülkadir Aksu da “Diyarbakır Lice’dendi. Oraya güzel yatırımlar yaptı. Hayırseverdi. Ülkemizin yetiştirdiği değerli bir iş adamı, sanayiciydi. Allah rahmet etsin” diye konuştu.

Toprak’ın cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Halis Toprak uğurlandı

Cenaze törenine katılan Erdoğan Demirören, Toprak ailesine taziyelerini iletti.