Gündem Hamilelikte akıntı olursa hangi durumda korkmalısınız?

Hamilelikte akıntı olursa hangi durumda korkmalısınız?

30.04.2018 - 10:11 | Son Güncellenme:

Gebe olan bayanlar bu süreçte belirli zorluk ve sıkıntılarla baş etmek durumunda kalıyor. Gebelikte belirli dönemlerde akıntı olması normal kabul edilebilirken farklı renk ve dönemlerde olan akıntı ise erken doğumun habercisi ya da düşük tehlikesinin habercisi olabiliyor. Gebelikte akıntı olursa uzmanların bu uyarılarına kulak vermelisiniz.

Hamilelikte akıntı olursa hangi durumda korkmalısınız

Gebelikte Akıntı Nedir?

Haberin Devamı

Gebelik dönemlerinde iki çeşit akıntı vardır. Her iki durumda da mutlaka uzman kontrolü şarttır. Akıntının hangi dönem aralığında olmasından tutunda akıntının rengine kadar ki tüm detaylar gebelikte oluşan akıntı ile ilgili bizlere yol göstericidir. Vajinal akıntı hafif beyazımsı ve şeffaf renk tonlarında ise bundan endişe etmeniz gerek yok, ancak koyu ve çamaşırınızın fazla lekelenmesi durumunda en kısa süre içinde uzman hekime görünmenizde fayda var.

Gebelikte Akıntı Ne Zaman Olur?

Vajinal akıntı hamileliğin her safhasında olabilecek bir durum olup, akıntının her evresi ile ilgili mutlaka uzman kontrolü son derece önemlidir. Özellikle hamile bayanlarda ilk 6-8 haftada sıklıkla gebelikte akıntı olabilmektedir. Bu dönemlerde çok sık akıntı olabilir ve bu durum uzmanlar tarafından hormonların değişmesi olarak açıklanmaktadır.

Haberin Devamı

Hamilelikte Akıntı Normal Midir?

Hamilelik sırasında vajinal akıntı lökore olarak uzmanlar tarafından adlandırılmaktadır. Bu akıntı ince, ve hafif kokuludur. Hamilelikte yaşanan bu akıntı nedeni ile bayanların endişe etmesine gerek olmasa da mutlaka uzman ekime giderek kontrol yaptırmaları sağlıklı bir hamilelik süreci için son derece önemlidir.

Hamilelikte Akıntı Ne Zaman Biter?

Hamilelikte akıntı uzman kontrolü ile takip edilmesi gereken ve hafif az kokulu olması durumlarda normal kabul edilen bir durumdur. Fakat hamilelik sonrasında bile devam ettiği görülen bu akıntıları mutlaka doktorunuzla paylaşmanız oldukça önemlidir.

Hamilelikte akıntı normal ise, tehlikeli ve zararlı değildir. Hamilelikte akıntı gebeliğinize ve bebeğinize bir zarar getirmez. Hamilelikte akıntı olmasının şu nedenler gösterilerek faydalı olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir;

  • Doğum kanalını enfeksiyonlardan koruyarak sağlıklı bakteri dengesinin sağlama görevi vardır.
  • Akıntıdaki yüksek asit oranın olması zararlı olabilecek bakterileri yok ettiği de uzmanlar tarafından söyleniyor.