Gündem Hasta değil, seri katil

Hasta değil, seri katil

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

8 kişiyi katleden Hamdi Kayapınar’la ilgili kamuoyunda başlayan ‘Seri katil mi değil mi?’ tartışmaları üzerine Milliyet’e konuşan uzmanlar, “Şahsın ifadeleri ve cinayet nedenleri seri katil profiline uygun” dedi...

Hasta değil, seri katil

Kayseri’de bir hafta önce, bir villada güvenlik görevlisi olarak çalışan Sami Yılmaz’ı öldüren cinayet şüphelisi Hamdi Kayapınar’ın daha önce kız kardeşinin de aralarında bulunduğu yedi kişiyi daha öldürmesinin ardından “Kayapınar seri katil mi, değil mi” sorusu gündeme geldi. Uzmanlar, Kayapınar’ın seri katil profiline uygun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kayseri’de geçtiğimiz hafta bir villada çalışan 47 yaşındaki güvenlik görevlisi Sami Yılmaz uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Yılmaz’ı öldüren cinayet şüphelisnin daha önce de kardeşinin de aralarından bulunduğu yedi kişiyi öldürdüğü iddia edilen “Avcı” lakaplı Hamdi Kayapınar olduğu ortaya çıktı. Kayanıpar ilk ifadesinde, cinayeti güvenlik görevlisinin silahını beğendiği, bu nedenle cinayeti işlediğini söyledi. Kayapınar’ın 24 yılda işlediği sekiz cinayetin ardından da akıllara “Kayapınar acaba seri katil mi” sorusunu getirdi. Konuyla ilgili Milliyet’e değerlendirmeler de bulunan uzmanlar Kayapınar’ın seri katil profiline uygun olduğunu söyledi.

‘Profile uygun’

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu şahıs hiç hasta gibi durmuyor, seri katil profiline de tam olarak uyuyor. Bir suç ya hastalık kaynaklı işlenir ya da bir olay yaşanır ve bunun sonucunda bir suç işlenir. Hastalıklı bir insan, kendisine yapılmayan bir şeyi kendisine yapılmış gibi söyler ve gider o suçu işler. Sonrasında da ‘Bana böyle yaptı ve öldürdüm’ der ya da farklı bir olaydan kaynaklı işler ve ‘Kendimi dizginleyemedim’ der. Ama bu şahısta böyle bir şey yok. Bu şahıs tamamen amaçsız görünüyor fakat onun da cinayetleri işlerken kendince oturttuğu bir mantık mutlaka vardır ama henüz ortaya çıkmamıştır. Bu bütün seri katillerde de böyledir. Son işlediği cinayete baktığımızda şu anki profilinin tam karşılığı seri katile uygun. Şahıs bu cinayeti değerli gördüğü bir şeyi temin için işliyor. Diğer cinayetleri neden işlediği belli değil, büyük olasılıkla bu nedenden işlemiş olabilir. Diğer cinayetler incelense de bu şahıs yüzde 60-70 seri katile uygun” diye konuştu.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da, “Söz konusu şahısla ilgili haberlere ve ifadelerine baktığımda olay oluş biçimi itibarıyla ‘seri cinayet’ ve ‘seri katil’ tanımına uyuyor” dedi.