Gündem HDP il binasında silahlı saldırı

HDP il binasında silahlı saldırı

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

HDP İzmir İl Başkanlığı’na silahlı saldırıda bulunan Onur Gencer, içeride bulunan Deniz Poyraz’ı öldürdü. Gencer gözaltına alınırken, Poyraz’ın partide çay servisi yapan annesinin yerine bir günlüğüne geldiği öğrenildi...

HDP il binasında silahlı saldırı

izmir’in Konak ilçesinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığı’na dün 11.00 sıralarında gelen Onur Gencer, tabancayla etrafa ateş açtıktan sonra parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdü. Saldırıda binanın camları kırıldı. Silah sesleri üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirerek, yaya geçişine kapattı. Çatı katına çıkan saldırgan ise polisin çalışmasıyla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen Onur Gencer, sorguya alındı.

Haberin Devamı

Valilik: Araştırılıyor

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, daha önce sağlık çalışanı olan ve görevinden istifa eden Onur Gencer’in, saat 11.00 sıralarında 32 iş yerinin bulunduğu iş hanının 2. katındaki HDP İl Başkanlığı’na geldiği, parti çalışanının tabanca ile ateş ederek öldürdüğü belirtildi. Şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

Annesinin yerine gelmişti

Öte yandan olayı duyan partililer bina önüne akın etti. Anne Fehime Poyraz da “Yolumu açın, çocuğumu görmek istiyorum” diyerek içeri girmek istedi. Polisin engellemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Deniz Poyraz’ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Poyraz’ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

HDP: Hedef gösteriliyorduk

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada da bir süredir partilerinin hedef gösterildiği belirtilerek, bunun sonucunda İzmir İl Başkanlığı’na yönelik silahlı saldırıda bulunulduğu ve bir parti çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi. HDP Genel Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan ilk açıklamada da “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” denildi. HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur da parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını, sonu ne olursa olsun partilerine sahip çıkacaklarını belirtti. HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü de, Twitter hesabından Onur Gencer adlı kişinin fotoğrafını paylaşarak, “Cinayetin ayrıntıları geliyor... Üç silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP’li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. İki saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer’in profili çok şey anlatıyor...” diye yazdı. Gencer’in sosyal medya hesabında Suriye’de çekiliş fotoğraflar dikkat çekti.

Haberin Devamı

Öte yandan Diyarbakır’da izinsiz gösteri yapmak isteyen HDP’li gruba polis izin vermedi. HDP milletvekilleri ile polisler arasında gerginlik yaşandı. HDP milletvekillerinin bulunduğu grubun açıklama yapmasının ardından grup dağıldı.

HDP il binasında silahlı saldırı

Siyasilerden kınama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı telefonla arayarak hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet diledi. Kılıçdaroğlu, Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini de iletti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında da“Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada “HDP’nin İzmir il binasına yapılan saldırı, kanlı bir prova, toplumun sinir uçlarını test eden kalleş bir tertiptir. Hasbelkader veya planlı bir senaryonun çerçevesinde bozkurt işareti yaparak, sosyal medyadan yayımlayan bir cani üzerinden Milliyetçi Hareket Partisini suçlamaya, töhmet altında bırakmaya, hatta yargısız infaz etmeye hiç kimsenin harcı olmadığı gibi hakkı da haddi de yoktur. İnanıyorum ki, Kürt kökenli kardeşlerim, oynanan oyuna ve kurulan tuzağa düşmeyeceklerdir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar” mesajını paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı ve cinayeti lanetledi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır. Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsaade etmeyecektir” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “HDP İzmir il binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da Meclis’te düzenlediği basın toplantısında “Tetiği çekenin arkasında kim var? Eğer adalete, barışa sıkılan kurşunun önüne geçilmeze bu ülkede hiç birimizin huzuru kalmaz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de saldırıyı kınadığını belirterek, “İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız” ifadesini kullandı.