Gündem HSYK’da FETÖ üyesine oy isteyen hâkime dava

HSYK’da FETÖ üyesine oy isteyen hâkime dava

14.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Terörist elebaşı Fetullah Gülen’in YARSAV’ı ele geçirme talimatı verdiği belirtilen FETÖ üyesi Hasan Ünal için HSYK seçimlerinde oy istediği iddia edilen eski Yargıtay Tetkik Hakimi Metin Ulusal hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

HSYK’da FETÖ üyesine oy isteyen hâkime dava

İddianamede, Ulusal’ın örgüt hiyerarşisi içinde hareket ederek, örgütün talimatlarını yerine getirdiği ifade edildi. Ulusal ve Ünal’ın Yargıtay’da birlikte görülmelerinin ardından Twitter’da yer alan bir paylaşımın da bulunduğu iddianamede, Ulusal’ın 2016’da meslekten ihraç edildiği bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

‘Çaya davet ettim’

Ulusal ve Ünal’ın Yargıtay’da birlikte görülmelerinin ardından Twitter’da yer alan bir paylaşımın da bulunduğunun anlatıldığı iddianamede, Ulusal’ın 2016’da meslekten ihraç edildiği bilgisi hatırlatıldı. Ulusal ise iddialar için, Yargıtay binası kafesinde bir meslektaşı ile oturduğu sırada yapılan ısrarlar üzerine Ünal’ı çaya davet ettiğini ve bir süre sohbet ettiklerini ileri sürdü. Ancak bu görüşmeden 2 saat sonra bir twitter kullanıcısı tarafından “Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tetkik hakimi ve Gülen terör örgütü imamı Hasan Ünal 18 Eylül 2014 perşembe günü Yargıtay Hukuk Daireleri tetkik hakimlerini ziyaret etti kendisine Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tetkik hakimi haşhaşi Metin Ulusal ile Hukuk genel kurulu tetkik hakimi haşhaşi .... mihmandarlık yaptı...” paylaşımını gördüğünü ve bunun üzerine twittera başvurarak kullanıcı hakkında şikayetçi olduğunu savundu. İddianamede ayrıca Ulusal’ın yargı yapılanması içinde yer aldığı ifade edildi. Kabul edilen iddianame sonrası açılan davada Ulusal, FETÖ silahlı terör örgütü üyeliğinden yargılanacak.