Gündem Hurmanın faydaları nelerdir?

Hurmanın faydaları nelerdir?

19.04.2018 - 14:41 | Son Güncellenme:

Hurma Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olduğu kadar şeker karşıtı beslenmenin de baştacı. Tadıyla şekerli gıdaları aratmayan bu meyve rafine şeker kullanımından kaçınmamıza yardımcı oluyor. Tarih boyunca pek çok efsaneye konu olan, Kur’an-ı Kerim’de özellikle belirtilen ve son dönemde sağlıklı beslenme trendleri arasında ilk sıralarda yer alan hurma hakkında ilginç bilgileri bir araya getirdik...

Hurmanın faydaları nelerdir

Hurmanın Faydaları

Kadınların doğum sancılarını azalttığı, doğum yapmaya yardımcı olduğu söylenir. Bu efsaneleşmiş bilgi Hz. Meryem’den bu yana konuşulmaktadır. Aynı zamanda hurmanın çocuk sahibi olmak için faydalı olduğu da kutsal kitaplarda yazmaktadır. Modern tıp bu iddiaların hurmanın içerdiği oksitosin maddesi ile bağlantılı olduğu görüşünde. Bu madde anne sütünü artırmada da faydalı.

Gelelim humanın faydalarına;

Haberin Devamı

Hurma 15 farklı mineral, A vitamini, C vitamini, B vitamini türevleri, folik asit, karbonhidrat, lif ve protein içermektedir. Dolayısıyla oldukça besleyicidir.
Tatlı olmasına karşın şeker barındırmaz. Diyat yapanlar için önerilir. Tabii 4 adet hurmanın 1 porsiyon meyveye denk geldiği, 100 gr hurmanın yaklaşık 277 kalori olduğu unutulmamalıdır.
• Demir eksikliğinin giderilmesinde faydası olur.
• Beta karoten açısından zengin olduğu için göz sağlığına faydalıdır.
• Barındırdığı kalsiyum ve fosfat sayesinde kemik sağlığına faydalıdır.
• B1, B2 açısından zengin olan hurma karaciğer için faydalıdır.
• İçerdiği B6 vitamini sayesinde kas ve sinir sistemi için faydalıdır.
• Sakinleştirici özelliği vardır, strese karşı önerilir.
• Hurma yüksek oranda lif içeren meyve olduğu için sindirimi düzenleyerek kabızlığa iyi gelir. Aynı zamanda tok tutar.
• Sindirim sistemini çalıştıran yiyecekler metabolizmayı hızlandırır. Bu açıdan diyetlerde önerilir.
• İyi bir balgam sökücüdür, öksürük ve gribe iyi gelir.
• A, B vitaminleri ve magnezyum açısından zengin olan hurma hafızayı güçlendirir.

Haberin Devamı

Hurma Macunu

Çekirdekli hurma, hıyar çekirdeği ve badem ezilir, süt eklenerek zeytinyağı ve balla kaynatılıp macun haline getirilir. Günün her anı yenebilecek bu macun tarifi Arabistan’ın geleneksel lezzetlerindendir ve özel günlerde ikram edilir.