Gündem İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz

07.12.2023 - 12:59 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, "Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz. Mafyavari çalışmalar, organize suç örgütleri, hiçbirisi kalmayacak" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz

Turan, bir dizi ziyaret için gittiği Trabzon'da katıldığı bir programda suç örgütlerine yönelik operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın son 180 günde 593 operasyon yaptığına işaret eden Turan, "193 suç örgütü yok edildi. Hiçbirisi kalmayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Yanlış yapan kim varsa omuz omuza yok etmek görevimiz" diye konuştu. "Son terörist yok oluncaya kadar azimle, kararlılıkla yola devam edeceklerini" söyleyen Turan şunları kaydetti:

Haberin Devamı

EREN BÜLBÜL'ÜN MEZARINA ZİYARET

"Başkanımızla, valimizle Maçka'ya gittik. Eren Bülbül kardeşimizin mezarını ve annesini ziyaret ettik. 15 yaşında nasıl kahraman olduğunu orada bir daha gördük. Çok bedeller ödedik ama ülkemizin birliği, dirliği, bayrağımızın gönderdeki hali hiç tartışılmadı. O bedellere rağmen yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz. Mafyavari çalışmalar, organize suç örgütleri, göreceksiniz hiçbirisi kalmayacak."

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz

"UYUŞTURUCUYA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Bir diğer önemli konunun da uyuşturucu ile mücadele olduğunu belirten Turan, "Gençlerimizi bu illetten korumakta kararlıyız. Ne olur bu konuda muhtarlarımız bize omuz versinler. Uyuşturucu konusunda ihbar hatlarının kullanılması çok önemli. Yanlış yapan kim varsa yok etmek bizim görevimiz. Uyuşturucuya asla göz açtırmayacağız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Ülkemizde hiçbir sokakta devlet otoritesinden başka güç istemiyoruz

"ZAYIF OLAMAYIZ"

Turan, konuşmasında bölgesel meselelere de işaret ederek, "Kuzeyimizdeki Rusya-Ukrayna krizine bakın. Güneyimize bakın, otoritesi adeta yok olan iki tane önemli devlet. Tam ortasında Türkiye var. Zayıf olamayız, ihmal edemeyiz. Hata yapma lüksümüz asla yok, güçlü olmak zorundayız. Bizim bazı ülkeler gibi sayısız, limitsiz petrolümüz yok. Bitmez tükenmez kaynaklarımız yok. Bizim en büyük kaynağımız 85 milyonun omuz omza yol yürümesi. Partimiz farklı olabilir, anlayışımız farklı olabilir, memleketimiz, dilimiz dinimiz, mezhebimiz farkı olabilir ama ortak paydamız işte bu bayraktır, bu devlettir. Sahip çıkacağız" dedi. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da hatırlatan Turan, "Böyle bir dünyada güçlü olmaktan başka yolumuz yok. Muhtarıyla, valisiyle, cumhurbaşkanıyla beraber yürümekten başka yolumuz yok. Çünkü biz aynı toprağın kokusuyla, aynı denizin dalgasıyla büyüdük. Bizler gidecek başka yeri olmayan, yürüyecek başka yeri olmayan insanlarız. Düşeriz kalkarız ama bu ülkede bu devletin gölgesinde beraber yol yürürüz" ifadelerini kullandı.