Gündem İdlib’de çatışmalar yeniden alevlendi

İdlib’de çatışmalar yeniden alevlendi

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suriye Rejimi, İdlib’de ve Lazkiye’nin kuzey kırsalında konuşlu muhalif grupların insansız hava araçları desteğinde İdlib ve Lazkiye’ye yönelik saldırılarına ordu güçlerinin karşı saldırı ile yanıt verdiğini bildirdi.

İdlib’de çatışmalar yeniden alevlendi

Namık Durukan- Rejimin, Rus Hava Kuvvetleri ile İdlib kırsalındaki muhalif grupların karargâhlarına ortak harekat düzenlediği, saldırılarda muhalif grupların karargâhları, silah ve mühimmat depoları, silahlı insansız hava araçlarını fırlatma alanları ile SİHA’ların imha edildiği ileri sürüldü. Açıklamaya göre hava saldırıları sonucunda onlarca muhalif ve sekiz grup lideri öldü, çok sayıda militan da yaralandı.

Haberin Devamı

İdlib’de çatışmalar yeniden alevlendi

Pazar yeri bombalandı

25 Haziran Pazar günü İdlib’in batısındaki Cisr el Şuğur ilçesinde sebze meyve pazarının da bulunduğu dış mahallelerin hedef alındığı hava saldırıları katliama dönüştü. Bombalamada yaşamını yitirenlerin sayısının 40’ı, yaralı sayısının ise 100’ü aştığı ifade ediliyor. Ölenlerin büyük bölümünün sivil olduğu belirtiliyor. Muhaliflerin saldırısına rejimin karadan ve havadan karşılık vermesi sonrası bölgede çatışmalar yeniden şiddetlendi. Çatışmalar rejim ile muhalifleri ayıran sınır kesiminde younlaşırken rejim, kapsamlı saldırı için bölgeye ağır silah desteğinde takviye güç sevk etmeye başladı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rusya ile rejimin ortak hava saldırılarınnın dün de devam ettiğini duyurdu. Dün erken saatlerde, Rusya’nın İdlib’in batısındaki Cisr el Şuğur kentinin eteklerinde düzenlediği hava saldırılarında 11 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.