Gündem ‘İktidarı yerelden dengeleme günü’

‘İktidarı yerelden dengeleme günü’

06.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Ankara’da Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu ile birlikte halka seslendi.

‘İktidarı yerelden dengeleme günü’

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Özel “Kirli propagandayı başlatmışlar. Diyorlar ki ‘Eğer CHP gelirse Etimesgut’taki şehitlerimizin adının verildiği caddelerin, sokakların adı değişecek.’ Yahu Erdal Beşikçioğlu’nda şehidin adını değiştirecek belediye başkanı gören var mı? Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Haklarını alacağım’

CHP Genel Başkanı, “Tayyip Erdoğan bizle kavga etmek istiyor. Her gün zam, zam, zam yapacak; bize DEM, DEM, DEM diyecek. Kimlik siyaseti üzerinden, kendi çıkardığı gerilimler üzerinden kavga etmek istiyor. Tamam kavgaya varım ama senin istediğin kavgayı yapmam. Ben seninle emeklilerin, çalışanların hakkı için, yoksullar için kavga edeceğim. Onların hakkını senden söke söke alacağım” diye konuştu.

Özel, “31 Mart, sadece bir yerel seçim değil. Yok sayılanların, hor görülenlerin, emeklilerin, emekçilerin, işsizlerin, kadınların, gençlerin, umudunu kaybedenlerin, 14 ve 28 Mayıs’tan sonra başı öne eğilenlerin iktidarı yerelden dengeleyecekleri gündür. 2014’te Atatürkçü, laik hassasiyetlerle ‘aman AK Parti’ye gitmesin’ diye oy verilenler, şimdi AK Parti ile, HÜDA-PAR ile kol kola. O yüzden herkes ittifakını bilecek” dedi.