Gündem ‘İlk turda alacağız’

‘İlk turda alacağız’

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkanlara saha talimatları veren Kılıçdaroğlu, “Rehavete kapılmayın. Başa başmış gibi bir kampanya süreci yürütün. Birleştirici dil kullanın, umut aşılayın” uyarılarında bulundu.

‘İlk turda alacağız’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin her kademeden 248 belediye başkanı ile Ankara’da buluştu.  

Haberin Devamı

ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, seçim güvenliği ve kampanya çalışmalarına ilişkin sunumlar yapıldı. Programın sonunda belediye başkanlarına hitap eden Kılıçdaroğlu, “kazandık havası” istemediğini özellikle belirtti. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi: 

REHAVETE KAPILMAYIN: Bizde de bazı anketler var, bizi yüzde 50’lerin üzerinde gösteren, ama bunlarla rehavete kapılmayın. Hep başa başmış gibi çalışacaksınız. Anketler yüzde 60 gösterebilir. Baş başmış gibi düşünüp öyle çalışacaksınız. Bir oy nasıl artırırız ki geçeriz diye çalışacaksınız. Çalışacaksınız, kapı kapı. Adaymış gibi çalışacaksınız. Negatif kampanya yapmayın. Bana da; ‘Sert ol, masaya yumruğunu vur’ diyenler oluyor ama o zaman Tayyip Erdoğan’dan ne farkımız kalır? Biz herkese saygı, sevgi çerçevesinde davranacağız. Hep pozitif enerji verin. Çünkü insanlar artık kavgadan, itiş kakıştan bıktı. Sakin olun, mutlaka ve mutlaka barışçıl dil kullanın. Toplumun buna ihtiyacı var. 

Haberin Devamı

UMUT AŞILAYIN: Birleştirici dil kullanın. Umut aşılayacaksınız. Umutsuzluğa yer yok. Açıklama yaparken dikkatli olalım. Millet İttifakı’nın Ortak Mutabakat Metni çerçevesinde söylemlerimizi geliştirelim. Mutabakat Metnini herkes iyice okusun. Mutabakat Metni’ni özümseyin. Onun üzerinden konuşmalarınızı yapın. Millet İttifakı’nın mutabık kaldığı konular orada yazıyor. Metne bağlı olalım. Kendinize göre konuşmayın, metnin dışına çıkmayın. 

KİMSEYLE TARTIŞMAYIN: Millet İttifakı o kadar kolay olmadı. Her seferinde ‘oturuyorlar, dağılıyorlar’ diyordu, ama biz binlerce paragraftan oluşan metinler çıkardık. Kimse ile tartışmayın. Bizim yol haritamız var. Bunun üzerinden hareket edin. Geçmişte olan olumsuzlukları unutun. Onlar bitti. 

DEMOKRASİ İTTİFAKI: Biz ilk turda bu seçimi alacağız. İllerinizde Millet İttifakı’nı öne çıkarın. Bu İttifak demokrasi ittifakıdır. 

HER EVE GİDİN: CHP’lilerin çok olduğu yerler zaten bize oy veren yerlere yönelik değil, bize oy vermeyen yerlere yönelmeliyiz. Biz herkese hak, hukuk, adalet, liyakat çerçevesinde saygıyla, sevgiyle herkesi kucaklayarak davranacağız. Mutlaka kadınlara ulaşın. Her eve gidin. Anlatın. Oy kullanacak olan gençlere ulaşın.

Haberin Devamı

‘Rahmetlinin sevgili oğlu yol arkadaşımdır’

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 14. yıl dönümünde Ankara’daki kabri başında dualarla anıldı. Töreninde dualar edildi, sevenleri tarafından Yazıcıoğlu’nun kabrine güller bırakıldı. 

‘İlk turda alacağız’

Kılıçdaroğlu, Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu’nu partisinin Ankara’daki genel merkezinde kabul etti. Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan duyurduğu görüşmeye ilişkin, “Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 14. yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Allah bana ömür verdiği sürece, rahmetlinin sevgili oğlu Fatih Furkan, yanı başımdan ayırmayacağım diğer bir yol arkadaşımdır. Merhum Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmayı birlikte sonuca vardıracağız” ifadelerini kullandı.  l ANKARA Milliyet