Gündem Irak’ın kuzeyine hava harekatı

Irak’ın kuzeyine hava harekatı

26.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, dün Irak’ın kuzeyinde düzenlenen hava harekat ile toplam 19 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 25 Ekim 2023 saat 21.00’da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 19 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

Haberin Devamı

MİT’ten Hakurk’ta nokta operasyonu

Bir süredir takip edilen PKK/KCK’nın sözde Hakurk eyaleti toplumsal alan sorumlusu ‘Rozerin Şemzinan’ kod adlı Sariye Atilla adlı terörist Milli İstihbarat Teşkilatı’nca (MİT) düzenlenen nokta operasyonu ile öldürüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kıyıköy kırsalında terörden arananlar listesinde turuncu kategoride bulunan ‘Bedran Hoca’ kod adlı Nazım Hikmet Ülgen, gri kategorideki ‘Civan’ kod adlı Onur Kamiloğlu ve ‘Seyit Batman Brüsk’ kod adlı Muhammed Gönyeli’nin öldürüldüğünü açıkladı.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı

Sariye Atilla

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şırnak’ta da Hasan Binbir adlı teröristin sağ yakalandığını belirtti. Binbir’in iki polisin şehit edildiği beş polisin yaralandığı polis noktasına yönelik patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda aracı kullanan terörist olduğu belirtildi. -ANKARA DHA