Gündem İşbirliği İstanbul ve Ankara’da mı olacak?

İşbirliği İstanbul ve Ankara’da mı olacak?

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP’nin “seçim işbirliği” teklifine ilişkin yarın Başkanlık Divanı Üyeleri ve milletvekilleri, ardından da GİK üyeleri ile yapacağı “kritik toplantılar” öncesinde, makamında önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

İşbirliği İstanbul ve Ankara’da mı olacak

COŞKUN ERGÜL / Ankara - Partili kaynaklar, Akşener’in, kurmayları, İstişare Kurulu Üyeleri, milletvekilleri ve bazı partililerle gerçekleştirdiği bu görüşmelerin, CHP’nin, “31 Mart seçimlerinde sınırlı sayıda da olsa bazı yerlerde işbirliği yapılması, iki partiden görevlendirilecek isimlerin bunun olabilirliğini çalışması” teklifinin görüşüleceği GİK’ten “en doğru ve sağlıklı kararın” çıkmasına yönelik olduğunu ifade ettiler. 

Haberin Devamı

CHP lideri Özgür Özel’le görüşmesi öncesinde, Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım ile görüşen Akşener, önceki gün de İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun’la bir araya gelmişti. 

Kulislerde ise Akşener’in kritik GİK öncesi, sadece İstanbul ve Ankara il teşkilatları ile görüşmesi, “Kararı GİK verecek ama CHP ile bir işbirliği olacaksa da bu işbirliği sadece bu iki il ile sınırlı olacak, diğer illerde İYİ Parti tek başına seçimlere girecek” şeklinde değerlendiriliyor.