Gündem İşgal altında üçüncü cuma! İsrail polisi gaz bombaları ile Filistinlilere müdahale ediyor

İşgal altında üçüncü cuma! İsrail polisi gaz bombaları ile Filistinlilere müdahale ediyor

27.10.2023 - 12:57 | Son Güncellenme:

İsrail polisinin, işgal altındaki Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları devam ediyor. Zulmün gölgesindeki 3. cuma namazı öncesi de İsrail polisi, Filistinlilere gaz bombaları ile müdahalede bulundu. CNN Türk muhabir Enver Kaptanoğlu, kameran Emir Ünlü canlı yayında yaşanan arbedeyi anlattı.

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi ve buradaki Mescid-i Aksa'ya yönelik baskılarına devam ediyor.

Haberin Devamı

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa çevresinde yoğun varlığını sürdürüyor. CNN Türk canlı yayında İsrail polisi gaz bombaları ile Filistinlilere müdahale etti. Gaz fişekti taşıyan yaklaşık 10-12 kadar polis Filistinlilere mübadele edip sokağın başına geri geldi.

Aksa'ya Filistinli genç erkek ve kadınların girişine izin verilmiyor. İsrail güçleri, kalabalığı dağıtmak için gaz bombalı müdahalede bulundu.

İşgal altında üçüncü cuma İsrail polisi gaz bombaları ile Filistinlilere müdahale ediyor

CNN Türk muhabir Enver Kaptanoğlu, "namaz kılmaya çalışan bir gruba muhalde edilmeye çalışılıyordu. Bugün özellikler herhangi bir toplanan kalabalık görmedik. Tabi bu bir gözdağı vermek için mi yapıldı? Buna dair bir şey söylemem çok zor. Ama şunu söyleyebilirim. İlk cuma ve ikinci cumada çok daha yoğun gaz fişekleri kullanılıyordu. benim saydığım bugün 10-12 gaz fişekli ile müdahale yapıldı"

Haberin Devamı

CANLI YAYINDA İSRAİL MÜDAHALESİ

CNN Türk canlı yayın sırasında İsrail’den Filistinli bir gruba daha müdahale edildi. İsrail polisi yol ayrımında bulunan bir gruba gaz fişekleri ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahalede bulundu.

İşgal altında üçüncü cuma İsrail polisi gaz bombaları ile Filistinlilere müdahale ediyor

İsrail polisinin yaptığı gazlı müdahale canlı yayına anbean yansıdı. 

İşgal altında üçüncü cuma İsrail polisi gaz bombaları ile Filistinlilere müdahale ediyor