Gündem İsrail'in Türkiye'de yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağı iddiası! Türkiye'den net uyarı: Ciddi sonuçları olur

İsrail'in Türkiye'de yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağı iddiası! Türkiye'den net uyarı: Ciddi sonuçları olur

04.12.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine, Türkiye'de yasa dışı faaliyette bulunmalarının ciddi sonuçları olacağı bildirildi.

Güvenlik kaynakları, İsrail istihbaratını Türkiye’de yasa dışı faaliyetler konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre İsrail, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları yapmaya başladı. Habere göre, İsrail istihbarat birimlerinin Lübnan, Türkiye ve Katar'da Hamas üyelerini hedef alacağı iddia edildi. İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan bir programda "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini yıllar sürse bile öldürmeye kararlı oldukları" ifadelerini kullanmıştı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair uluslararası basında yer alan haberlere ve İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığı ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağının bildirildiği belirtildi. Kaynaklar, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını ifade ederek, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

UZMAN İSİMLER DEĞERLENDİRDİ

CNN TÜRK'te konuşan Terör ve Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, "İsrail akıl tutulması dediğim süreçten geçiyor. Geçtiğimiz günlerde akıl tutulması diyeceğim cümle sarf edildi. Türkiye'nin baştan sonra tavrı belli. Biz insanlıktan yana faaliyette bulunuyoruz. Baştan beri duruşumuz belli. İsrail en büyük taktiği olduğundan güçlü göstermek kendini. İşin gerçeği bu mu? Uzaktan yakından ilgisi yok. Bugün dikkat edersen Gazze'de yaşanan hadiselerin başlangıcında istihbarat zafiyetinden bir dönem yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de yaptığın an bunun sonuçları ağır olur diye açıklama yapar. Bu konuda kimi operasyon yapıyorsun ne maksatla yapıyorsun bunun da cevabı yok. Neye göre operasyon yapacak, esas soru buradan başlamalı. İki ülke arasında herhangi bir alışveriş olmadan ahkam kesmek MOSSAD'ın boyunu aşar. Bu cümlelerin sahada karşılığı yok. MİT ve Türkiye'nin bu konuda şakası yok, ikaz da bunu gösteriyor." dedi.

Haberin Devamı

Gazeteci Güngör Yavuzaslan, "Bundan sonra özellikle ateşkes görüşmelerinin olduğu Doha'da bu resmen bir tehdit. Türkiye'nin buna sessiz kalmaması gerekirdi. İsrail Dış operasyonlarını MOSSAD gerçekleştiriyor. Türkiye, Filistin'e açıktan destek veriyor. İsrail, insanları öldürmeyi tehdit ediyor bu da egemen ve bağımsız devlet olarak kabul edilemez. Bu bir uyarı Türkiye Cumhuriyeti devleti istihbarat başkanlığı aracılığıyla diyor ki benim korumam altında olan ülke vatandaşlarına dair ben bunun tedbirini aldım, karşılık veririm diyor. Bu çok önemli. Türkiye'deki MOSSAD ya da destekçilerine yönelik istihbarat operasyonları yapılabilir. Bu bir kararlılıktır umarım Tel Aviv gerekli mesajı almıştır." açıklamasında bulundu.