Gündem İstanbul Boğazı'nda dikkat çeken anons! Kokpit görüntüleri paylaşıldı

İstanbul Boğazı'nda dikkat çeken anons! Kokpit görüntüleri paylaşıldı

30.10.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün İstanbul Boğazı semalarındaki gösteri uçuşları nefes keserken, kokpit görüntüleri de paylaşıldı. Törende yapılan anons ise dikkat çekti.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri İstanbul Boğazı'nda resmigeçit yaptı.

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu komutasında gerçekleştirilen '100'üncü Yılda 100 Gemi' resmigeçidine Türkiye'nin en büyük savaş gemisi yerli üretim TCG Anadolu'nun rehberliğinde fırkateynler, ada sınıfı korvetler, mayın avlama gemileri, amfibi gemiler, karakol gemileri, lojistik gemileri, hücumbotlar ve denizaltılar katıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine henüz girmeyen Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İstanbul, Piri Reis denizaltısı ve Derya gemisi de geçit töreninde yer aldı. İstanbul Boğazı'ndaki geçişe Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yaptı.

Gemilerin geçişi ve uçakların akrobasi gösterisini izlemek için Ortaköy Sahili'ne akın eden vatandaş ve turistler bu anları ilgiyle takip etti. Kendilerini gösterinin heyecanına kaptıran bazı vatandaşlar araçlarını 15 Temmuz Köprüsü'nde durdururken, bazıları da bina çatılarına çıktı. Sahilde ve oturdukları kafe-restoranların balkonundan gösteriyi ilgiyle izleyen bazı vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Boğazında dikkat çeken anons Kokpit görüntüleri paylaşıldı

"100'ÜNCÜ YIL İÇİN ÇOK GÜZEL GÖSTERİLER YAPILDI"

Gösterileri büyük bir ilgiyle izlediğini belirten Melisa Akan, “100'üncü yıl için çok güzel gösteriler yapıldı gerçekten. Hayret ediciydi, çok güzeldi biz de çok beğendik. Bir sürü fotoğraf çektik" dedi.

"TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU"

Gösteriyi izlemek için ailesiyle birlikte bir günlüğüne İstanbul'a geldiklerini ifade eden Şamil Torun, “Devletimizle gurur duyduk. Çok güzel bir törendi. Hava kuvvetleri de geçiş yaptı. Deniz kuvvetlerimiz de geçiş yaptı, şu anda da hala geçiyorlar. Tüylerimiz diken diken oldu. Şehitlerimizin ve atalarımızın ruhlarına dua okuduk. Sivas'tan sırf bu gösteriyi izlemek için geldik. Boğaz'a en yakın olarak da Ortaköy Camii'ni önerdiler, buraya geldik. Güzel gösteriydi, hoşumuza gitti." şeklinde konuştu.

"ÇOK MUTLUYUZ"

Berke Karaca adlı öğrenci ise, "Gösteriler çok güzel, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı için çok iyi şölenler oldu, çok mutluyuz. Boğaz'daki gemiler, uçaklar, şölenler ilgimi çekti" dedi.

Haberin Devamı

KOKPİT İÇİ GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Gökyüzündeki gururlandıran gösteri Türk Yıldızları'nın kokpit içi kamerasından anbean kaydedildi.

ALKIŞ TOPLAYAN ANONS

Gösteri esnasında yapılan anonstaki bu ifadeler ise büyük alkış topladı;

İşte Türkler geliyor. Karada, denizde ve havada her zaman ve her yerdeler. Evet... Yıldızlarımız sol tarafımızdan geliyorlar. İşte huzurlarınızda Türk Milleti'nin gökyüzündeki milli takımı. Onlar Türk Yıldızları...

Dil, din, köken ne olursa olsun... Bu bayrak altında biz bir olunca tüm bu gökteki yıldızlar gibi birbirini birlik olunca dilimizi, töremizi kim bozabilir.

Her karış toprağında ayrı bir destanın yazıldığı, dünyanın en güzel ülkesini koruyan Türk Silahlı Kuvvetlerimizi temsilen yine kol düzenindeler.

Kopmalı fırtınalar, sarsılmalı yer gök... Bu gelen Türk'ün sesi, Türk Yıldızları özgürlüğün sesi…