Gündem İYİ Parti her geçen gün eriyor!

İYİ Parti her geçen gün eriyor!

17.02.2024 - 04:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’de istifa dalgası giderek yükseliyor. İstanbul, Ankara, Ordu, Adana, Manisa ve Bilecik’ten peşpeşe gelen istifa haberleri İYİ Parti Genel Merkezi’nde şok etkisi yarattı.

İYİ Parti her geçen gün eriyor

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- Aralarında İYİ Parti Kurucular Kurulu ve GİK eski üyesi Binnur Karadağlı’nın da bulunduğu, partide yönetim kademelerinde görev almış, milletvekili adayı olmuş 16 kişi, önceki gün İstanbul’da, basın toplantısıyla istifalarını duyurdu.

Haberin Devamı

Karadağlı grup adına yaptığı konuşmada, partiyi ‘aile şirketi’ne benzeterek “Genel Başkanın eşinin, oğlunun ve sekreterinin hükümranlık sürdüğü bu ortamda biz artık olmayacağız. Grup kürsüsünde timsah gözyaşları döken Akşener’in, teşkilatın yüreğinin kan ağladığını görmediği aşikardır. Hep bir ağızdan ‘kral çıplak’ diyerek istifa ediyoruz” dedi.

Ordu’da 4 ilçeden 117 partili ise, Enver Yılmaz’ın büyükşehir adaylığına tepki göstererek İYİ Parti’den ayrıldı. 

ETİMESGUT'TA TOPLU İSTİFA

Zeytinburnu İlçe Başkanı Erdinç Bayraktar ve yönetimindeki partililer, “İmamoğlu’nu destekleme kararı” alarak istifa etti. Protestolara sahne olan olaylı Ankara ilçe aday tanıtım toplantısından sonra, Etimesgut İlçe Başkanı istifa etmişti. Ardından yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri de topluca istifa kararı aldı. İYİ Parti Adana İl Başkanı, Manisa Kula İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, eski Bilecik İl Başkanı, Polatlı Belediye Başkan adayı ile eski İlçe Başkanı istifa furyasına katılan isimler arasında yer aldı. 

Haberin Devamı

ELMADAĞ ADAYI GERİ ÇEKTİRİLDİ

İYİ Parti, Elmadağ Belediye Başkan Adayı Cemalettin Delice’nin adaylıktan geri çektirildiğini açıkladı. İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İYİ Parti Elmadağ İlçe Başkanı Ahmet Dağlı yönetimi ile beraber görevden alınmıştır. Elmadağ Belediye Başkan Adayı Cemalettin Delice adaylıktan geri çektirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.