Gündem İYİ Parti’de Yavaş krizi büyüyor! 'Ancak toz alırlar'

İYİ Parti’de Yavaş krizi büyüyor! 'Ancak toz alırlar'

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın desteklenmemesinin İYİ Parti Ankara teşkilatında yol açtığı ‘sorun’ ve ‘uyumsuzluk’ krizi devam ediyor. Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanlarının görevden alınmasının ardından, dün de Çankaya İlçe Başkanı Bülent Mugan ve Yönetim Kurulu görevden alındı.

İYİ Parti’de Yavaş krizi büyüyor Ancak toz alırlar

COŞKUN ERGÜL / ANKARA Mugan’ın yerine, Kurucu İlçe Başkanı olarak Doğukan Kozan atandı. Görevden alınmadığını, istifa ettiğini söyleyen Mugan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘iş birliği’ teklifi yaptığı ziyaretinden bir gün önce Ankara ilçe başkanları ile yaptığı toplantıyı kendisinin talep ettiğini kaydetti.  

Haberin Devamı

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım ise Milliyet’in sorusu üzerine “Başka görevden alma olmayacak, onlarla uyum içerisinde çalışıyoruz ve GİK’in kararını destekliyorlar. Ankara il teşkilatımız ve 25 ilçe ile birlikte, GİK’in ve genel başkanımızın aldığı her kararın arkasındayız” yanıtını verdi. 

'ANCA TOZ ALIRLAR'

İYİ Parti’nin ABB Meclis üyeleri ile gelecek hafta toplantı yapacağını söyleyen Yıldırım, “Bütün teşkilatımın görüş ve önerilerini alıyorum, her gün bir ilçedeyiz. Meclis üyeleri ile de bu çerçevede toplanacağız” dedi. “Vatandaş bu seçim de neden Mansur Yavaş’ı desteklemediğinizi soruyor mu?” sorusuna ise Yıldırım, “Soranlar oluyor. İlişkiler biraz grift ilişki haline dönüşmüş. Herkes konfor alanı oluşturmuş, konforunu oluşturanlar konforunun peşinde savrulup duruyor. Ama bilin ki İYİ Parti dağ gibi yerinde duruyor. Alsalar alsalar İYİ Parti’nin tozunu alırlar” diye yanıtladı. 

Haberin Devamı

ABB MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün aday tanıtım toplantısı için Nevşehir’deydi. Akşener, “Geldiğimiz noktada artık biz, kendimiz olmalıyız. Artık biz bu ülkeyi yönetmeye ciddiyetle, inatla ve cesaretle varız demek durumundayız” dedi. Öte yandan İYİ Parti’de istifalar dün de devam etti. Mansur Yavaş’a yakınlığıyla bilinen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis üyesi Atila Çelik partisinden istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti Genel Merkez tarafından, Efeler Belediye Meclis üyesi Ahmet Ertürk’ün, Aydın İl Başkanı olarak atanması ise krize neden oldu. Recep Taner, Efeler Belediye Başkan aday adaylığından çekildi. Didim İlçe Başkanı Tolga Çetinel ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tonbuloğlu’nun da aralarında bulunduğu 400 üye de istifa etti.