Gündem İzmir denklemi çözülemedi

İzmir denklemi çözülemedi

03.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin kalesi İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor.

İzmir denklemi çözülemedi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Mevcut başkan Tunç Soyer’in tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği konusununun yarın yapılacak PM toplantısında da gündeme gelmesi beklenmiyor. Parti kulislerinde İzmir krizinin aşılamamasına ilişkin “Genel Başkanla, Ekrem Bey’in akıllarındaki isim farklı olabilir. Küçük bir çatışma çıkacak gibi” yorumları yapılıyor. Sıkıntının İzmir ile sınırlı olmadığı belirtilerek, “İzmir başta olmak üzere bir genel anlaşmazlık var” görüşü dile getiriliyor. CHP’li bir kaynak Soyer’in yeniden aday gösterilme olasılığının arttığını savunarak “Adayların içinde yıldızlaşan birisi olmayınca ‘bu adamı niye değiştiriyoruz’ duygusu oluştu kamuoyunda. Soyer ile ilgili ciddi bir Kürt seçmen desteği var” değerlendirmesini yaptı. Soyer’in yanısıra, İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin de adı dillendiriliyor. 

Haberin Devamı

CHP YARIN 200 ADAY DAHA AÇIKLAYACAK

Yerel seçimde muhalefet kanadında işbirliği imkanlarını zorlamayı sürdüren CHP, bir yandan da aday tespit çalışmalarına devam ediyor. Ocak ortasına kadar adaylarını büyük ölçüde netleştirmeyi planlayan CHP’nin, bu hafta içinde 200 civarında adayını daha kamuoyuna ilan etmesi bekleniyor.

Beldelerden büyükşehirlere kadar detaylı bir “röntgen” çalışması yapan CHP, bu veriler ışığında tüm seçim çevrelerinde o bölgedeki seçmenlerin taleplerini önceleyen ve adayını da ön plana çıkartan bir kampanya yürütecek.  

MYK ve PM, adayların tespiti için bu ay içinde yoğun mesai yapacak. Yarın yapılacak Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak MYK ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından 200 adayını daha ilan etmesi beklenen CHP, 31 Mart’ta Türkiye genelinde 263 olan belediye sayısını 400’e, İstanbul özelinde ise 14 olan belediye sayısını 25’e çıkarmayı hedefliyor. 2019 seçimlerinde CHP’nin alamadığı İstanbul ilçelerinin belediye başkan adaylarının da bu PM’de karara bağlanarak, ilan edilebileceği belirtiliyor. CHP’de 15 Ocak tarihine kadar ana slogan başta olmak üzere, yerel seçim kampanyasının tüm ayrıntılarının netleşmiş olacağı ifade ediliyor. Aynı şekilde ocak ortası itibarıyla belediye başkan adaylarının tamamına yakınının tespit edilmiş olacağı belirtiliyor. 

Haberin Devamı

ÖZEL YOLLARA DÜŞECEK 

Şehit cenazeleri nedeniyle daha önce ertelenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden adaylığına ilişkin lansman toplantısı ise 5 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Genel Başkan Özgür Özel de, aday tanıtım toplantısı ve yerel seçim bildirgesinin açıklanmasının ardından yollara düşecek.