Gündem İzmir düğümü bugün çözülüyor

İzmir düğümü bugün çözülüyor

29.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi bugün İzmir gündemiyle toplanıyor. Parti kulislerine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi için mevcut başkan Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın adı öne çıkıyor.

İzmir düğümü bugün çözülüyor

Mehtap Gökdemir / ANKARA - CHP’de yerel seçim çalışmalarında en kritik viraja girildi. CHP Parti Meclisi (PM) bugün İzmir gündemiyle saat 18.00’de toplanacak. Parti kulislerine göre İzmir için mevcut başkan Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın adı öne çıkıyor. Kulislerde, Soyer’in anketlerdeki oyunun son zamanlarda yükseldiği ve DEM Parti seçmeninin sıcak bakması nedeniyle potada olduğu ifade ediliyor. Tugay’ın ise kurultay sürecinde Genel Başkan Özgür Özel’e desteğini açıklayan ilk başkan olduğu vurgulanarak, ibrenin kendisinden yana daha ağır bastığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Erdem’in iddiası

PM öncesi CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, önceki akşam sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Tugay’ın aday yapılmak istendiğini”, “Soyer’in harcanmak üzere” olduğunu iddia etti. Erdem, “Soyer’in kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi nedeniyle değiştirilmek istendiğini” savundu.

Partinin kalesi konumundaki Çankaya’da ise aday 1 Şubat’ta belli olacak. Kulislerde Çankaya adayının sona bırakılmasında parti içindeki ekiplerin çatışmasının etkili olduğu konuşuluyor. Mevcut başkan Alper Taşdelen’in ismi adaylık için cılız bir şekilde dillendirilirken, Özel’e yakın PM Üyesi Hüseyin Can Güner ile bir diğer grup tarafından desteklenen Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci olası adaylar olarak ifade ediliyor. Adaylık için resmi başvuru yapmadıkları belirtilen Güner ve Çiftci’nin isimlerinin ön plana çıkması, aday adaylarının tepkisine yol açtı. 22 aday adayı ortak bir açıklama ile Genel Merkez’e rahatsızlıklarını iletti.

Haberin Devamı

İş birliği belediye meclisi düzeyinde

İstanbul’da Adalar, Bakırköy, Esenyurt ve Kadıköy’de başkanların değişmesi bekleniyor. Avcılar ve Sarıyer’de mevcut başkanla yola devam edilip edilmeyeceği netlik kazanmadı. Seçim iş birliği için DEM Parti ve CHP bünyesinde oluşturulan heyetlerin çalışmalarını sürdürmesine karşın CHP’nin megakentin tüm ilçelerinde aday çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. DEM Parti’nin de ilçe belediyesi düzeyinde bir talebi olmadığı, iş birliğinin daha çok belediye meclisleri boyutunda olabileceğine işaret ediliyor.