Gündem İzmir'i fırtına vurdu! Kordon'da karayla deniz birleşti

İzmir'i fırtına vurdu! Kordon'da karayla deniz birleşti

18.11.2023 - 14:37 | Son Güncellenme:

İzmir'de hızı saatte 75 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle deniz taştı, Kordon'da deniz sahil yoluyla birleşti. Sağanak ile beraber yine çok sayıda ev ve iş yerlerini de su bastı. Trafikteki sürücülerle vatandaşlar, zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İzmir'in de olduğu birçok kent için sağanak uyarısında bulundu. Uyarının ardından İzmir'de aniden bastıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Konak ilçesi Çınarlı Mahallesi'nde bir cadde adeta göle dönerken, trafikteki sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın bazı noktalarını su basarken, tıkanan rögarları vatandaşlar kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı. Sağanak ile beraber yine çok sayıda ev ve iş yerlerini de su bastı.

İzmiri fırtına vurdu Kordonda karayla deniz birleşti


SU BASKINLARI YAŞANDI

İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle Konak, Bornova, Balçova ve Karşıyaka ilçelerinde onlarca iş yerini su bastı. Alsancak Kordonboyu suyla doldu. Yağmur suları kaldırım seviyesine kadar geldi. Yoldan geçer araçlar nedeniyle taşan sular bazı iş yerlerinde baskınlara yol açtı. Kordonboyu'ndaki bir kafenin çalışanları, içeriye dolan yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. İş yeri çalışanlarından Emre Ayaz, “Dükkanın her tarafına su doldu. Her yer göl gibi oldu. Dükkandaki her şey sırılsıklam. Alsancak'ın kaderi bu. Hem biz hem de müşterilerimiz mağdur oldu" dedi.

Haberin Devamı
1/24

2/24

3/24

4/24

5/24

6/24

7/24

8/24

9/24

10/24

11/24

12/24

13/24

14/24

15/24

16/24

17/24

18/24

19/24

20/24

21/24

22/24

23/24

24/24

Yağmurla birlikte fırtına da etkili oldu. Restoran ve kafeteryalar sürüklenmemesi için dışardaki masa ve sandalyelerini toplamak zorunda kaldı. 

İzmiri fırtına vurdu Kordonda karayla deniz birleşti

'DENİZİN TAŞTIĞINI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ'

DHA muhabiri Tolga Tahçı, son gelişmeler hakkında canlı yayında bilgileri aktardı: Tahçı: "Fırtınının hızının 75 km'ye kadar çıkıabileceği uyarıları yapılmışt, Yağış hala devam ediyor. Deniz ulaşımı geçici olarak durduruldu. Birinci Kordon Alsancak vapur iskelesesi kapandı. Denizin taştığını net bir şekilde görüyoruz.. Böyle devam ederse taşan sular kafeleri etkileyebilir. Geçtiğimiz yıllar buna benzer manzaralar yaşanmıştı. Şimdi deniz taşması nedeniyle bu risk var. Bu akşam saatlerine kadar yağış ve fırtına devam edeceği açıklandı. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısı yapılldı. Yarın hava sıcaklığınını 9-10 derece kadar düşmesi bekleniyor. Fırtına etkisini bir hayli arttırdı. Burası o kadar hızlı suyla doldu ki. Şu an için burada ekiplerin bir çalışması yok. "

Öte yandan aralıklarla devam etmesi beklenen yağmurun, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

İzmiri fırtına vurdu Kordonda karayla deniz birleşti

İZMİR'DE METREKAREYE 58,5 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İzmir'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmurda şehre metrekareye 58,5 kilogram yağış düştü. Bazı bölgelerde ulaşım aksarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye, Fen İşleri, Zabıta daireleri ile birlikte İZSU Genel Müdürlüğü'nün tüm birimler seferber oldu. İZSU ekipleri, yağmur ızgaraları, kanallar, dere ağızları ve yataklarında önleyici çalışmalar ve anlık müdahalelerde bulundu. Yağmurla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar deniz ulaşımını aksattı. Vapur seferlerine bir süre ara verildi. Altınyol Turan mevkiinde aşırı yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yola dökülen topraklar trafiğin geçici olarak aksamasına neden oldu. Balçova Mehmetçik Bulvarı'nda bulunan Yahya Deresi'ne yüksek kesimlerden şiddetli gelen yağmur suları kısa süreli taşkına neden oldu.

BİNDEN FAZLA PERSONEL SAHAYA İNDİ

Yağmur nedeniyle kent genelinde İZSU Genel Müdürlüğü 214 iş makinesi ve 765 personel görev yaptı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı da 350 personeli ve ekipmanıyla yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır tutuldu. İZSU ekipleri dere ağızlarında ve yataklarında su akışına engel olarak taşkın riski yaratacak durumlara da müdahale etti. İZSU yetkilileri, "Tespit ettiğimiz 20 noktada yaşanan sorunları ise en kısa sürece çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı


İzmiri fırtına vurdu Kordonda karayla deniz birleşti

Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından İzmir için fırtına uyarısında bulunuldu. Açıklamada, "Cumartesi ilk saatlerden itibaren İzmir merkez ve kıyı ilçelerinde rüzgarın güney-güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), sabah saatlerinden itibaren kuzey-kuzeybatı yönlerinden fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. (DHA)