Gündem Jandarmada terfi heyecanı yaşanıyor

Jandarmada terfi heyecanı yaşanıyor

09.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) kara, deniz ve hava kuvvetlerindeki terfilerin karara bağlanmasının ardından jandarmada da terfi ve atama heyecanı başladı. 30 Ağustos geleneğine uygun olarak jandarmadaki atama ve terfilerin önümüzdeki günler içinde Resmî Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Jandarmada terfi heyecanı yaşanıyor

AYDIN HASAN Ankara - Askeri statüye sahip bir kolluk teşkilatı olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2016 yılında İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasından sonra, komutanlıktaki subayların terfi ve atamaları YAŞ kapsamı dışına çıkarılmıştı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Jandarma Genel Komutanı ile Sahil Güvenlik Komutanı general ve amiraller arasından doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Albaylar ile general-amirallerin bir üst rütbeye terfileri ise Cumhurbaşkanı onayı ile yapılıyor. Emekliliğe sevk edilecek albaylar ile general-amirallerle ilgili de karar alınacak. Cumhurbaşkanı onayı ile il jandarma komutanlıklarına da yeni atamaların yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Çetin 2017’de atandı

Arif Çetin, İçişleri Bakanlığı’nın 2017/346 sayılı kararnamesi ile orgeneral rütbesine terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştı. Jandarma Genel Komutanlığı içinden atanan ilk komutan olan Çetin, bu görevde 6. yılını doldurdu. Çetin, görevine devam etmesi yönünde karar alınması durumunda en kıdemli orgeneral unvanına sahip olacak. Jandarma’da orgeneral rütbesine sahip ikinci isim ise bu rütbeye 2021’de terfi eden Ali Çardakçı.