Gündem Kafkametler gemisinin kaptanından son mesaj: Benim işim bitti

Kafkametler gemisinin kaptanından son mesaj: Benim işim bitti

23.11.2023 - 16:40 | Son Güncellenme:

Zonguldak Karadeniz Ereğli ilçesinde geçtiğimiz pazar günü yaşanan fırtına geminin telsiz konuşmaları ortaya çıktı

Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'daki fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinde kayıp mürettebatı arama çalışmaları, 5'inci gününde sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, kayıp 11 denizciden birinin cansız bedenine dalgıçlarca ulaşıldı.

Haberin Devamı

Cenazenin çıkarılma çalışmaları devam ediyor. 20 Kasım'da da gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.

AFAD, AÇIKLAMA YAPTI

AFAD'dan arama çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, "19 Kasım'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bu sabah saatlerinde 1 vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 10 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları, profesyonel ekiplerimizce aralıksız devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

SAT KOMANDOLARI SEVK GELDİ

Arama çalışmaları için bölgeye SAT komandoları sevk edildi. Sonar sistemiyle donatılan savaş gemisiyle bölgeye gelen komandolar, çalışmaların yoğunlaştığı batık bölgesinde kayıp mürettebatı aramalara katıldı.

Haberin Devamı

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan denizcinin usta gemici İsmail Kaptan (72) olduğu belirlendi. Çalışmalar havadan ve denizden sürerken, dalgıçların geminin bulunan bölümüne yoğunlaştığı öğrenildi.

Kafkametler gemisinin kaptanından son mesaj: Benim işim bitti

Fotoğraftaki: İsmail Kaptan

KAPTANDAN SON MESAJ

Karadeniz  Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle içerisinde 12 mürettebatı ile birlikte batan yük gemisinin telsizden yardım çağrısının yer aldığı görüntüler yine bölgede bulunan bir başka gemi personeli tarafından kayda alındı.

Kaydedilen telsiz konuşmalarından Kafkametler gemisinin kaptanı, “Benim işim bitti. Şu anda mendireğe yaslamış durumdayım. Kurtarma talep ediyorum. Askeri tarafına yasladım” dedikten sonra telsiz konuşmaları sonlanırken, konuşmaları kayda alanların ise ‘Gitti batıyor gemi' ifadesi de görüntülere yansıdı.