Gündem ‘Kafkasya’da barış her zamankinden yakın’

‘Kafkasya’da barış her zamankinden yakın’

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki görüşmeler konusunda, “Geldikleri noktada aslında barışa her zamankinden daha yakınlar” dedi.

‘Kafkasya’da barış her zamankinden yakın’

AYDIN HASAN Ankara - Fidan, önceki akşam Dışişleri Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinin soru cevap bölümünde Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi. Fidan, şunları söyledi: “Türkiye, Ermenistan-Azerbaycan barış sürecini son derece yakından takip etmekte... Geçen hafta Azerbaycan ziyaretimde Sayın Aliyev’le ve Sayın Bayramov’la uzun görüşmelerimiz oldu ‘son olarak neredeyiz?’ diye. Geldikleri noktada aslında barışa her zamankinden daha yakın olduklarına ilişkin yorumlarını da aldım.” 

Haberin Devamı

‘Hepsi örgütten’ 

Fidan, DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın MİT’in Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarında sivilleri öldürdüğü iddialarına da yanıt verdi. Fidan, şunları dile getirdi: “Türkiye olarak yıllardır sınırın ötesindeki silahlı tehditle mücadele ederken hiçbir şekilde sivil kayıplarına mahal bırakmamaktayız. Ben yıllardır sınır ötesi harekâtların içerisinde bulundum. Hiçbir şekilde sivil kaybı konusunda bir şey olmadı… Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu ‘Örgüt mensubu değildir’ diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu.” 

Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonla görüştü. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; Fidan ile Lavrov’un telefon görüşmesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış müzakereleri ele alındı. Bakan Fidan, barış anlaşmasının biran önce imzalanmasının önemini vurguladı. Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi ile yaptığı telefon görüşmesinde de Gazze’deki son gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. ● ANKARA Milliyet