Gündem Kayıp 2 liseliden acı haber geldi! Cansız bedenlerine ulaşıldı

Kayıp 2 liseliden acı haber geldi! Cansız bedenlerine ulaşıldı

01.12.2023 - 11:37 | Son Güncellenme:

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 5 gün önce sahilde fotoğraf çekilmek isterken dev dalgalara kapılarak denizde kaybolan 2 lise öğrencisinden birinin cesedine sabah saatlerinde bulunmasının ardından diğer öğrencinin de cesedine ulaşıldı.

Olay, 27 Kasım’da Beşikdüzü ilçesi Liman mevkisinde meydana geldi. Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık ve Uğurcan Korkmaz, bölgede etkili olan fırtına nedeniyle, denizde oluşan dev dalgaları arkalarına alıp cep telefonu kamerasıyla fotoğraf çekmek istedi. Bu sırada dalgalara kapılan 2 öğrenci, denize sürüklenip kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Olumsuz hava şartlarına rağmen sürdürülen arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Havadan helikopter destekli aramalara Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı'na bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekipleri katıldı. Yaklaşık 100 kişilik ekip tarafından, akıntı tehlikesine karşı sürdürülen arama çalışmalarına, çevre illerden gelen ekipler de destek verdi. AFAD dalgıçları, su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemiyle çalışan sonar teknolojili cihazla suda arama yaptı.

Haberin Devamı
1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

SAHİLDE MONT, CEP TELEFONU, KALEM VE BİR MİKTAR PARA BULUNDU

Arama çalışmalarına destek veren SÜR-AK gönüllüleri, dün olay yerine 2 kilometre mesafede Vakfıkebir ilçesi sahilinde kuma gömülü kayıp öğrencilere ait olabileceği değerlendirilen mont, cep telefonu, kalem ve bir miktar paraya ulaştı. Bu gelişme üzerine ekipler, arama çalışmalarını bu noktada yoğunlaştırdı. 

BULUNAN EŞYALAR EMİR BERK’E AİT

Trabzon'da, limanda dalgaların sürüklediği denizde kaybolan lise öğrencileri Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık'ı arama çalışmaları sürüyor. İki liselinin kaybolduğu noktaya 2 kilometre mesafedeki sahilde, bulunan mont, cep telefonu ve kalemin, yapılan incelemelerde Emir Berke Aşık’a ait olduğu öğrenildi. Eşyaları, dalgaların kıyıya sürüklediği belirlendi.

Haberin Devamı

Kayıp 2 liseliden acı haber geldi Cansız bedenlerine ulaşıldı

5'İNCİ GÜNDE ACI HABER

Dalgaların sürüklediği denizde kaybolan lise öğrencileri Uğurcan Korkmaz (16) ve Emir Berke Aşık'ı (16) arama çalışmaları 5’nci günde de devam etti. Çalışmalarda dev dalgalara kapılarak denizde kaybolan 2 lise öğrencisinden birinin cansız bendine ulaşıldı.

CENAZE, KAYALIK ALANDA BULUNDU  

Ekiplerin arama çalışmalarında dev dalgalara kapılarak denizde kaybolan 2 lise öğrencisinden Uğurcan Korkmaz’ın kaybolduğu noktaya 100 metre mesafedeki sahilde, kayalık alanda cansız bedenine ulaşıldı.  Korkmaz’ın cenazesi denizden alınarak, otopsisi için adli tıp kuruma kaldırıldı. Bu sırada kıyıda bekleyişi sürdüren Korkmaz ailesi fertleri, acı haber üzerine gözyaşı döktü.   

EMİR BERKE AŞIK'IN CENAZESİNE DE ULAŞILDI

Bugün sabah saatlerinde bulunan Gümüşhane'nin Torul ilçesi nüfusuna kayıtlı Uğurcan Korkmaz cansız bedeni bulunmasının ardından diğer öğrenci olan Emir Berke Aşık'a ait olan cesedin de aynı noktaya yakın bir yenrde bulunduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği, Beşikdüzü ilçesinde fırtınada dalgaların sürüklediği denizde kaybolan lise öğrencileri Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık’ın arama çalışmalarının 5’inci gününde cansız bedenlerinin ulaşılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Beşikdüzü Limanında 27 Kasım 2023 Pazartesi günü dalgalara kapılarak denize düşen Beşikdüzü Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencileri Emir Berke Aşık ile Uğurcan Korkmaz’ın cansız bedenlerine bugün ulaşıldı. Gençlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve Milli Eğitim Camiamıza başsağlığı diliyoruz. Beş gün boyunca arama kurtarma faaliyetlerini koordinasyon içinde yürüten Trabzon AFAD, Erzurum AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü, JAK, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kızılay, UMKE, MEB AKUB, SÜR-AK ve ANDA ekiplerinin çalışmaları sonlandırılmıştır.”