Gündem Kılıçdaroğlu’na ‘hançer’ yanıtı: Arkadan işim yok kalbine vururum

Kılıçdaroğlu’na ‘hançer’ yanıtı: Arkadan işim yok kalbine vururum

09.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün parti grubunda gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’na ‘hançer’ yanıtı: Arkadan işim yok kalbine vururum

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “sırtımda hançerle seçime girdim” açıklamasına da yanıt veren Akşener özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirmek için gösterdiğimiz çaba karşısında bizi oyun bozanlıkla, hainlikle suçlayanlar parti içi hesaplarını Türkiye’nin istikbalinin önüne koyanlar, değişim havarisi oluverdiler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediğini bırakmayanlar yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük ‘fan’ları oldu. Yahu hani Kılıçdaroğlu size göre yüzde 60’la kazanıyordu. Sayın Kılıçdaroğlu hançerden bahsetti fakat hançer işi ortada kaldı. Eğer o ben isem, ben hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım. (boynunu göstererek) Hakettiği takdirde hançeri ya şurasına ya kalbine vururum, arkadan işim yoktur. Şimdi asıl mesele şu; ben olmadığıma göre hançer kimin?”

CHP kurultayına da değinen Akşener şöyle devam etti: “Kral öldü; ama o garip anlayış aynen yerinde duruyor. Tüm kurultay süreci boyunca, Türk sağına ve bizlere bol miktarda hakaret edildi. Hançer edebiyatları, İYİ Parti eleştirileri havalarda uçuştu. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Kişisel ikbal siyasetini de ‘ittifak’ diye paketlenen menfaat ilişkilerini de yıkacağız.”

Haberin Devamı

6 aday açıkladı

Grupta İYİ Parti’nin altı belediye başkan adayı tanıtıldı. Buna göre Eski MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan Manisa Turgutlu’dan, Abdullah Aktuna Manisa Ahmetli’den, Emre Afacan Antalya Döşemealtı’ndan, gazeteci Mehmet Ali Gürses Antalya Gündoğmuş’tan, Bülent Kara Ordu Tirebolu’dan, Yasin Topaloğlu da Kilis’ten belediye başkan adayı olacak.