Gündem Kılıçdaroğlu’ndan ‘beslenme çantası’ çağrısı: Garibanların partisiyiz

Kılıçdaroğlu’ndan ‘beslenme çantası’ çağrısı: Garibanların partisiyiz

16.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Okula giden çocuğun karnı doymalı” diyen Kılıçdaroğlu, “Yapmadılar, biz yapacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz, garibanların partisiyiz” diyerek CHP’li belediyelere çocukların beslenme çantalarını doldurma talimatı verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘beslenme çantası’ çağrısı: Garibanların partisiyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir okulun temel atma töreninde yaptığı konuşmada partisinin belediye başkanlarına “Tüm vatandaşlara eşit davranın” dediğini belirterek “Pozitif ayrımcılık yapacaksanız buna fakir mahallelerden başlayın. O mahallelerde kreşler, okullar yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün İzmir programı kapsamında ilk olarak Bayraklı ilçesinde depremzedeler için inşa edilecek olan Halk Konut Dilber Apartmanı Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Yüzde bir kârla depremzedeler konut sahibi olacak. Türkiye’nin bütün illerinde uygulayacağız. Türkiye’nin bütün illerinde, evleri hasar gören herkesin uygun koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacağız. İzmir, bu konuda öncülük yaptı... Güzel konutlar yapılacaktı. Depreme dayanıklı konutlar yapılacaktı. İnsanlarımız o konutlarda huzur içinde oturacaktı. Fakat nereye gittiğini bir türlü öğrenemedik. Bunun hesabı da yeteri kadar verilmedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘O zamana az kaldı’

Türkiye’nin bütün kentlerini depreme dayanıklı hale getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

“Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle, şeffaf bir yönetim ve demokrasiyle bunların tamamını yapacağız. Yüzde bir kârla kamu, özel iş birliğiyle bunu da Türkiye’ye yayacağız. Temel amacımız; bu ülkede herkesin huzur içinde yaşaması. Artık kavganın ve kutuplaşmanın değil, barışmanın ve beraber olmanın zamanı. O zamana az kaldı. Hiç kimse unutmasın, geliyor gelmekte olan.”

İsim Kılıçdaroğlu’ndan

Kılıçdaroğlu, daha sonra Karabağlar’da Orhan Kemal İlk ve Ortaokulu temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında temel atılırken en mutlu olduğu tesislerin okullar olduğunu söyledi. Karabağlar’da uzun yıllar süren okul özlemini sonlandırmak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Yerel yöneticilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar... Okulun adı da çok önemli; Orhan Kemal. Arka sırada kalanların hayatını yazan, öyküleştiren bir edebiyatçıdır. Bu ismin verilmesi de benim için son derece değerli. Sayın Başkan telefon açtı ‘Okula hangi ismi verelim’ diye. Ben önerdim. Her tesis güzel ama okullar daha güzel” dedi.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına “Tüm vatandaşlara eşit davranın. Pozitif ayrımcılık yapacaksanız buna fakir mahallelerden başlayın” dediğini belirterek şöyle devam etti: “O mahallelerde kreşler, okullar yapacaksınız... Çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun. Okula giden çocuğun karnı doymalı. Yapmadılar, biz yapacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz, garibanların partisiyiz. Beslenmenin dışında kalemlerine, boyalarına da bakın onları da sağlayın. Alamayacak olanların yanlarında olacağız.”

Haberin Devamı

Roman Buluşması’na katıldı

Kılıçdaroğlu, İzmir’de katıldığı Roman Buluşması’nda şunları söyledi: “Belki Türkiye’de ilk kez böyle güzel bir toplantı gerçekleştiriyoruz. 58 belediye başkanımız, 58 ayrı bölgeden Roman kardeşlerimizi buraya getirdi. Romanların uzun süre görmezden gelindi. Adalet, hak talebinde bulunan herkesin yanında oldum. Kimsenin inancı, kimliği, yaşam tarzı ayrımcılık nedeni olmamalıdır.”