Gündem Kılıçdaroğlu'nun yeni stratejisi işe yarar mı? Özay Şendir'den dikkat çeken ikinci tur yorumu

Kılıçdaroğlu'nun yeni stratejisi işe yarar mı? Özay Şendir'den dikkat çeken ikinci tur yorumu

18.05.2023 - 17:36 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde basın açıklaması yaptı. Partililere açık yapılan toplantıda, 'Sana Söz' sloganı yerine 'Türkiye İçin Karar Ver' sloganı kullanıldı. Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur stratesini milliyetçi söylem üzerine kurmasını Milliyet Gazetesi Yazarı Özay Şendir CNN Türk yayınında yorumladı.

Özay Şendir'in açıklamaları şöyle; Kemal Bey kendisine oy verenlerin moralini düzeltip onları sandığa götürmeye uğraşıyor. Fark etti ki milliyetçilik elinin tersi ile itilen duygu değil Türkiye’de. Türk halkı sadece patates, soğan fiyatına bakmıyor. Yunanistan’da Dedeağaç’ta kurulan Amerikan üstlerini, terör kampında dolaşan ABD Genelkurmay Başkanı'nı bunların hepsini takip ediyor. Ulusal güvenliği patates soğan fiyatının önüne koyuyor.

Haberin Devamı

Kemal Bey değişiklik yaptı, eskiden mutfakta video çekiyordu, arkada bulaşık deterjanları oluyordu. Biz dün Atatürk’ü gördük. Altılı Masa liderler toplantısında Atatürk adı vardı. İki öneri var bunlardan birisi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önermiş. Erdoğan, Kılıçdaroğlu deyince ağır basıyor, kadroyu ağır plana çıkaralım diye bir ifade söylemiş, masada Kemal Bey’i harcayan bir ifade oluyor.

Cumhur İttifakı’nın FETÖ ve PKK ile ciddi mücadelesi varken, CHP listelerinden parlamentoya giren FETÖ döneminin Adalet Bakanı’nı yazmış Fettullah Gülen’e güzellemeler yapmış CHP Genel Başkan Yardımcılarını konuşuyoruz.

Seçimlerde insanlar gelecek kaygıları ile oy kullanır, geçmişe bakarak oy kullanmazlar. Bugün milliyetçilik hatırlandı. Ali Babacan Türklüğü anayasadan kaldırmak istiyordu. Dün gece İstanbul’un her yerine altı oklu bayraklar kaplandı. Ben CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk adını hatırlamasından mutluyum.Ama şunu söyleyeyim HDP dün 'kaybettirme ısrarımız sürüyor' diye Erdoğan’ı hedef aldı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NUN STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ İŞE YARAR MI?

Yaramasını umuyorlar, milliyetçi oylar neden yükseldi sorunun cevabı burada saklı, son sözü Türk halkı söyleyecekti ya o sözü söylemek isteyen unsur Türkiye’deki seçimlere alenen müdahale etti ki birkaç örnek vereyim. Amerikanın Sesi bütçesini ABD Dışişleri Bakanlığı verir. Türkiye’deki haberleri para verip Twitter’da yayınlattırır. Deutsche Welle Türkiye’deki doğal gaz fiyatları ile ilgili yaptığı 13 dakikalık paket haberi para vererek reklam olarak yayınlattı, tüm Türkiye’ye izlettirdi.

ABD Başkanı Türkiye’de siyaseti nasıl değiştireceğini açıkladı. George Soros hedef ülkelerden birisi olarak 4 ülkeyi hedef aldı, İran, Çin, Macaristan, Türkiye. Böyle bir şeyde Batının karışıklık çıkarması için hedef ülkesi oldu.

‘TÜRKİYE’DE YÜKSELEN ULUSAL GÜVENLİK KAYGISIDIR’

Ekonomist bizim kime oy vereceğimize kadar vermeye kalktı, bitmedi biz müttefik dediğimiz adamların terör örgütüne verdikleri silahları gördük. Türk halkı bunları gördükten sonra Türkiye’de milliyetçi oyların yükselmesine kim niye şaşırıyor. Türkiye’de yükselen ulusal güvenli kaygısıdır.

Haberin Devamı

‘BU KADAR KURCALADIKLARI SÜRECE TÜRKİYE’DE MİLLİYETÇİLİK DAHA DA YÜKSELİR’

Türkiye’de yükselen milliyetçilik toprağına sahip çıkıp tam bağımsız olma mücadelesi. Bu kadar karıştırdıkları sürece Türkiye’de milliyetçilik daha da yükselir.

SİNAN OĞAN’IN TERCİHİ ERDOĞAN MI OLUR, KILIÇDAROĞLU MU?

Aldığı oy onu destekleyen partilerin aldığı oydan fazla... Bu tepki oyu aldığını gösterir. Tek bir yapı çıkmıyor burada. Dün 3 saat görüşme olmuş bir pazarlıktan bahsedebiliriz. Yarın kararı açıklayacak bundan sonraki siyasi yaşamının nasıl geliştiği açısından son derece belirleyici olacak. Sinan Bey 8’inci Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir. Bakanlık meselesi çok konuşuldu kulislerde ama üzerinizde 7 Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Siz yüzde 5.2 oy almışsınız 4’ünün toplamı yüzde 2-2.5 olan partilerin genel başkanlarının emri altında çalışmanız gerekecek. Vereceği karar tahminen Millet İttifakı’na destek olacaktır veya serbest bırakacaktır ama seçmenini tek başına bir yere konsolide etmesi Cumhur İttifakı’nı destekleseydi de o kadar kolay olmayacaktı.