Gündem Kemal Kılıçdaroğlu-Sinan Oğan görüşmesi ne zaman? İşte kulislerdeki son bilgiler

Kemal Kılıçdaroğlu-Sinan Oğan görüşmesi ne zaman? İşte kulislerdeki son bilgiler

18.05.2023 - 13:29 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan görüşmesiyle ilgili son kulis bilgileri paylaşıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni stratejisini açıkladı. 28 Mayıs'a doğru 10 gün kala nasıl mesajlar verdi? Kılıçdaroğlu'nun ilk turda yüzde 5.2 oranında oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüşmesi de bekleniyor.

Haberin Devamı

KILIÇDARIĞLU VE OĞAN'IN YARIN GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

CNN Türk muhabiri Melike Görür detayları aktardı. Görür'ün değerlendirmeleri şöyle; (ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan temaslar) Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte gözler Sinan Oğan'a çevrilmiş durumda. Hangi ittifaka daha yakın duracağı merak ediliyor. Çünkü Sinan Oğan yüzde 5.2 oranında bir oy aldı.

Millet İttifakı ile ATA İttifakı arasında temaslar da devam ediyor. Bu temaslarda söz konusu hatta yarın itibarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan'ın bir görüşme yapması da beklentiler arasında.

ALTILI MASA İLE OĞAN ARASINDA İLK TEMAS NASIL KURULDU?

İlk olarak seçim günüyle başlayalım. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ı aradı ve tebrik etti. 'Bu kadar oy alacağınızı tahmin etmiyordum' ifadelerini kullandı. İlk temas bu şekilde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Sonraki günlerde ise Millet İttifakı ile ATA İttifakı arasında alt düzeyde temaslar gerçekleştirildi. Sonrasında ise dün de altılı masa toplantısı gerçekleştirildi. O altılı masa toplantısında Sinan Oğan ile görüşmenin olması yönünde karar alındı ve bu doğrultuda da dün akşam saatlerinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sinan Oğan ile görüştü. Bu görüşme talebi de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün'den geldi. Bu görüşme Feramuz Üstün'ün ofisinde gerçekleşti ve üçlü bir görüşme oldu.

FERAMUZ ÜSTÜN: "BEN ÜMİTLİYİM"

Feramuz Üstün o görüşmeyi şöyle değerlendirdi; '3 saat sürdü ve ben ümitliyim. Memleket için en doğru kararı verecektir Sinan Oğan' ifadelerini kullandı.

Yarın için de artık Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan'ın görüşmesi bekleniyor. Çünkü zaten Sinan Oğan kararını 19 Mayıs'ta açıklayacağını söylemişti. Bugün de böyle bir görüşme olmasını beklemiyoruz. Bu nedenle gözler de artık yarına çevrilmiş durumda. Yarın Kılıçdaroğlu ve Oğan görüşmesi olması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN İKİNCİ TUR SEÇİM STRATEJİSİ

Bir yandan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur için seçim stratejisini belirlemiş durumda. Hem MYK üyeleriyle hem belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmede stratejisini belirlemiş oldu. Dün de altılı masa toplantısında o stratejiler konuşulmuş oldu. Peki hangi yol haritası izlenecek.

Haberin Devamı

Bilidiği üzere Kılıçdaroğlu, Milliyetçilik üzerine duracağı belirtiliyor. Hem Milliyetçilik hem de sığınmacılarla ilgili söylemlerde bulunması bekleniyor. Zaten saatler 12.00'yi gösterdiğinde Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçti. Seçim gününden sonra sosyal medyadaki paylaşımlarının haricinde ilk kez açıklama yaptı.

İşte o açıklamasında da Kılıçdaroğlu, hem Milliyetçilik vurgusu yaptı hem de sığınmacılarla ilgili sözleri vardı. Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur için bu süre zarfında miting yapmasını da beklemiyoruz. Daha çok medyadan bazı açıklamalar yapmasını bekliyoruz.

Ayrıca Kılıçdaroğlu kendi seçim kampanyasını yürüttüğü şirketle de yollarını ayırdı. Yeni kampanya ekibiyle yoluna devam edecek. Bir yandan da mitingden sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak'ın da görevi bitmiş oldu. Çünkü mitingin olmaması gerekçesiyle. Öte yandan yeni isimlerle de yoluna devam edecek Millet İttifakı cephesi.