Gündem KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 40. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Başkent Lefkoşa’daki törende KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törende Tatar, Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Metin Gürak tarafından anıt özel defteri imzalandı.

Haberin Devamı

Tatar “Aziz Atatürk” hitabıyla başladığı mesajında “Anavatan Türkiye mücadelemizin her safhasında yanımızda olmuş, yardım ve desteğini esirgememiştir. Bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız” yazdı. Yılmaz da “Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün olduğu gibi gelecekte de güç ve fikir birliği içinde Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olma kararlılığını bir kez daha teyit ediyor” ifadelerini kullandı. Orgeneral Gürak da mesajında “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliğini sağlamak, mücahit Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini korumak için her şartta vazifemizi yerine getirme kararlılığındayız” dedi.

Törene KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, seçildikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da katıldı.

Haberin Devamı

‘Özgürlük şiarı’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen resmi geçit törenindeki konuşmasında da “15 Kasım, Kıbrıs Türkü’nü yok saymak isteyenlere inat toprağa, denizlere ve göklere kazınmış özgürlük şiarıdır. 40’ıncı yıl dönümü kutlu olsun. Bu coşkuya ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum... Önümüzdeki dönem Türkiye Yüzyılı aynı zamanda KKTC Yüzyılıdır. KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri alması için her türlü çabayı sarf edeceğiz” dedi.