Gündem Konyaspor’un eski başkanı beraat etti

Konyaspor’un eski başkanı beraat etti

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Konyaspor başkanı Ahmet Şan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Konyaspor’un eski başkanı beraat etti

Ahmet Şan adliye çıkışında, hayatı boyunca kendisiyle yol yürüyenlerin başını öne eğecek hiçbir eylemde bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Suçlandığım dosyadaki tek suç delili olan, telefonda 13 kez ‘ByLock’ girişi bulunduğu tespitinin, Türkiye genelinde 11 bin 480 kişide olduğu gibi, iradem dışında, hain terör örgütü FETÖ’nün, yine hain planı olan ‘Mor Beyin’ kaynaklı olduğu hususu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edildi ve beraat ettim. 54 yıllık yaşantım boyunca ailemin, büyüklerimin ve şahsıma inanıp, benimle yol yürüyenlerin başını öne eğecek hiçbir eylemim ve gayrimeşru örgütle bağlantım olmadığını kamuoyuna ifade etmiştim. Adeta çocuklarımdan ayırmadığım Konyaspor’un ve Konyaspor camiasınının, bu linç girişiminden etkilenmemesi adına, aklanıp döneceğim diyerek, Konyaspor başkanlığından istifa etmiştim.”

Haberin Devamı

FETÖ propagandasına 20 yıl hapis istemi

Adana’da sosyal medya hesabı üzerinden darbe girişimi gecesi FETÖ/PDY propagandası yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Burhan G. hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Pozantı Kaymakamlığı’nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, Burhan G.’nin sosyal medyadan darbe girişimiyle ilgili “Çok şükür zafer yakındır, bugünü de gördük binlerce kez şükür. Belki bir süre zorluk olacak ama sonucunda bir zafer var çok şükür” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu bilgisi iddianamede yer aldı. Sanık ise ifadesinde, darbe girişimi gecesi alkol aldığını, belirtilen paylaşımları ve beğeniyi kendisinin yapmadığını öne sürdü. ADANA-AA