Gündem ‘Kozunuzu dışarıda paylaşın’

‘Kozunuzu dışarıda paylaşın’

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiasıyla görülen davanın dünkü duruşmasına Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım katıldı. Duruşmada eski komiser sanık Ramazan Haktan Helvacı’nın savunmasına sık sık tepki gösteren Yıldırım, sanığın hakaret ettiğini, yalan söylediğini belirtti. Mahkeme başkanı, sanığa sürekli tepki gösterilmesi üzerine, “Kozunu paylaşmak isteyen varsa dışarıda paylaşsın” dedi.

‘Kozunuzu dışarıda paylaşın’

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmayı, dosyada müşteki olan Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ile eski kulüp yöneticilerinden Mahmut Uslu ve Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy ile yeni yönetim kurulu üyeleri de izledi. Yıldırım duruşmada müşteki kısmında otururken, Özsoy ve kurul üyeleri izleyici bölümünde oturdu.

Haberin Devamı

‘Bal gibi şike vardır’

Duruşmaya sanık savunmalarının alınmasıyla devam edildi. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nde çalışan eski komiser Ramazan Haktan Helvacı, savunmasında, “Bal gibide, balık gibi de, at gibi de şike vardır. Kafasını kuma gömenlere hiçbir şey anlatamazsınız” dedi. Bu sözlere müşteki avukatlarından Savaş Adalet tepki gösterdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Yıldırım, yargılama usulünü anlatarak, “Kozunu paylaşmak isteyen varsa dışarıda paylaşsın. Biz burada hukuksal çerçevede yargılama yapıyoruz. Biraz toleranslı olun. Sanıklar savunmalarını yaparken lütfen müdahale etmeyin” dedi.

Helvacı, Yıldırım’ın o dönem polise ifade verme işlemlerinden bahsetmesi üzerine Yıldırım, “Yalan söylüyor. Ben poliste ifade vermedim” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Aziz Bey, müdahale ederseniz sizi salondan çıkartmak zorunda kalırım. Yargılamayı bunun için yapıyoruz. Kim yalan söylüyor, ortaya çıkarmak için” dedi.

Haberin Devamı

Helvacı, daha sonra “Bırakın şimdi FETÖ’yü. FETÖ mü sürdü tarlalarınızı? Fenerbahçe bir zarar gördüyse bizden değil, bu tarlaları sürenlerden, ekip biçenlerden zarar gördü. Tarlaları sürenlerden hesap sorsunlar. Zarar görenler bizden değil, Aziz Yıldırım ve diğerlerinden hesap sormalı. Aziz Yıldırım ile bir yola girdiyseniz her ihtimali düşüneceksiniz” dedi.

‘Bu savunma değil saldırı’

Müşteki avukatlarından Naim Karakaya söz alarak, “Bu savunma değil saldırıdır. Bu kişi hukuk ve ahlak sınırlarını zorlayarak buradaki insanları kışkırtan bir savunma yapıyor. Bu saldırıya son vermenizi istirham ediyorum” dedi. Bir başka müşteki avukatı da, “Biz şike davası bitti sanıyorduk. Devam ediyormuş” ifadelerini kullandı.