Gündem KPSS lisans başvuruları bugün başladı! 2018 KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS lisans başvuruları bugün başladı! 2018 KPSS başvurusu nasıl yapılır?

10.05.2018 - 10:48 | Son Güncellenme:

KPSS Lisans başvuruları bugün itibariyle başladı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren KPSS lisans başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılabilecek. İşte 2018 KPSS başvurularına dair merak edilen tüm bilgiler...

KPSS lisans başvuruları bugün başladı 2018 KPSS başvurusu nasıl yapılır

ÖSYM tarafından yapılacak olan 2018 KPSS için başvuru işlemleri 10 Mayıs itibariyle başladı. Sınava girmek isteyen adaylar; ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvurularını yapıp, sınav ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlamış olacak. KPSS başvurusu için son gün 21 Mayıs 2018. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan adaylar, geç başvuru gününde de başvuru yapabilecekler.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS LİSANS BAŞVURULARI HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Başvuruları Alınacak

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 22 Temmuz 2018, 28 Temmuz 2018 ve 29 Temmuz 2018 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 5 Ağustos 2018 tarihinde; Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT),9 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. Adayların tümü, 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

Haberin Devamı

2018 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT başvuruları, 10-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularını saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. 2018-KPSS Lisans Kılavuzu, aşağıda yer alan linkten adayların erişimine sunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS başvuru işlemleri;

- ÖSYM aday işlemleri sisteminden bireysel olarak ve
- ÖSYM başvuru merkezlerinden yapılabilir.

Adayların bireysel olarak başvuru yapabilmesi için, sistem üzerinde güncel fotoğraflarının ve eğitim bilgilerinin bulunması gerekir. Fotoğrafı ve eğitim bilgisi güncel olmayan adaylar, başvuru merkezleri aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan KPSS başvurusu için adaylardan 5 Türk Lirası ücret alınır.

ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru yapacak olan adaylar için;
ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılır. Giriş işleminin ardından ekranın sol tarafındaki menüden ‘’Başvuru Sürecindekiler’’ bağlantısı açılır. 2018-KPSS seçilerek, gerekli başvuru işlemi tamamlanabilir.

Haberin Devamı

KPSS ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

KPSS ücreti ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ alanı üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile ödenebilir. Bunun dışında bankalar ile sınav ücreti ödemek için;
- T.C. Ziraat Bankası
- Akbank
- Türk Ekonomi Bankası (TEB)
- Kuveyt Türk
- Halk Bankası
- Deniz Bank seçenekleri kullanılarak ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.

KPSS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KPSS Lisans için ÖSYM tarafından belirlenen süre, 10-21 Mayıs tarihleri arasıdır. Bu tarihler arasında başvuru yapmayan ya da başvurusunu tamamlamayan adaylar, geç başvuru günü olan 6 Haziran’da başvurularını yapabilirler.

Geç başvuru gününde adayların, ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvurularını yaptıktan sonra ÖSYM ‘Ödemeler’ bölümünden de sınav ücretini ödemesi gerekir. Geç başvuru gününde sınav ücreti ödeme için, banka seçenekleri kullanılmaz. Gün içerisinde başvurusunu tamamlamayan adayların başvuruları da geçersiz olarak sayılır.