Gündem KPSS ortaöğretim başvuruları başladı! KPSS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

KPSS ortaöğretim başvuruları başladı! KPSS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

15.09.2020 - 14:18 | Son Güncellenme:

KPSS ortaöğretim başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya başladı. Sabah saatlerinde yayımlanan tercih kılavuzunun ardından yapılan açıklama ile KPSS ortaöğretim başvurularının 14:00'te başlayacağı duyurulmuştu. Başvuru işlemleri elektronik ortam üzerinden ve ÖSYM büroları aracılığı ile yapılabilecek. Sınava katılım sağlamayı düşünen adaylar KPSS başvuru ücretlerini merak ediyor. Peki 2020 KPSS Ortaöğretim sınav ücreti ne kadar? Ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS ortaöğretim başvuruları başladı KPSS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar

KPSS Ortaöğretim başvuru kılavuzu yayımlandı. Lise mezunu olan binlerce adayın katılım sağlayacağı KPSS ortaöğretim sınavı için başvurular bugün 15 Eylül tarihinde alınmaya başlanacak. Adaylar saat 14:00'ten itibaren başvuru işlemlerini elektronik ortam üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile yapabilecek. Adayların başvurularını yapmadan önce dikkat etmeleri gereken bir diğer konu ise HES kodu! Adaylardan başvruru esnasında HES kodu isteneceğinden adayların başvuru yapmadan veya ÖSYM bürolarına gitmeden önce HES kodu edinmeleri gerekecek.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ

KPSS Ortaöğretim başvuruları 15 Eylül saat 14:00'te başlayacak 30 Eylül saat 23:59'a kadar alınmaya devam edecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti olarak adaylardan 80 TL ücret alınacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

KPSS Ortaöğretim sınavı 22 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. sınav 10:15'te başlayacak. 10:00'dan sonra sınav bina ve salonlarına öğrenci alınmayacak.

ORTAÖĞRETİM DÜZEYİNDE DHBT'YE KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA BAŞVURU YAPABİLECEK

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı 27 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılmak isteyen adayların KPSS ortaöğretim sınavına katılmaları gerekmektedir açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS Ortaöğretim başvuruları ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile gerçekleştirilebilecek. Başvurularını elektronik ortam üzerinde yapacak olan adayların ilk yapması gereken HES kodu almak. HES kodu aldıktan sonra ais.ösym,.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra başvuru işlemi tamamlanabilecek.