Gündem KPSS tercihleri nasıl yapılır? KPSS tercih ücreti ne kadar?

KPSS tercihleri nasıl yapılır? KPSS tercih ücreti ne kadar?

17.11.2017 - 11:25 | Son Güncellenme:

14 Kasım itibariyle KPSS 2017/2 tercih işlemleri başladı. 23 Kasım saat 23.59’a kadar sürecek tercih işlemlerinde, süre uzatılmayacak. KPSS tercihleri, kılavuz doğrultusunda yapılacak. KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır?

KPSS tercihleri nasıl yapılır KPSS tercih ücreti ne kadar

KPSS 2017/2 tercihleri için, ÖSYM tarafından kılavuz yayınlandı. Kılavuza göre tercih süreci, 14-23 Kasım tarihlerinde olacak. Kılavuzda bulunan kadro ve pozisyonların tercih edilebilmesi için; 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış sınavlardan birisine girilmiş olması gereklidir.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

2017/2 tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzuna göre yapılacak. Kılavuza göre tercih yapacak adaylardan; ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunlar için de KPSSP3 puanının olması gereklidir.
Tercih işlemleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile yapılacaktır. Adaylar tercih yapmadan önce kılavuzda bulunan açıklamaları, pozisyon ve kadrolar için belirtilen özel koşulları, nitelik kodlarını dikkatlice incelemelidir. Kılavuzda her pozisyonun nitelik kodu farklı olduğu için, belirtilen şartları taşımayan adaylar tercih yapamaz.
Tercih listesini oluşturan adaylar, kılavuzda belirtilen ödeme seçeneklerini kullanarak tercih ücretlerini ödeyebilirler. Tercih ücreti ödendikten sonra, işlemler tamamlanmış olur. Tercih ücretini ödemeyen adayların, işlemleri de geçersiz sayılır. Adaylar, son güne kadar yani 23 Kasım saat 23.59’a kadar tercihlerinde değişiklik yapabilirler. Tercih süresi sona erdikten sonra, yapılan değerlendirme sonucunda gerekli şartları taşıyan adaylar arasından o pozisyon için en yüksek puana sahip olan adaylar yerleştirilir.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH ÜCRETİ

KPSS 2017/2 tercih ücreti, 15 Türk Lirası’dır. Tercih ücreti, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanından banka kartı ya da kredi kartıyla ödenebilir. Bu ödeme seçeneği dışında ödeme yapılabilecek seçenekler;

- Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı
- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı
- Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı
Yurt dışından başvuru yapacak adaylar ise tercih ücretlerini, banka kartı ya da kredi kartıyla ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanından ödeyebilir.