Gündem Kurban Bayramı hangi günler arasında? (Kurbanlık fiyatları)

Kurban Bayramı hangi günler arasında? (Kurbanlık fiyatları)

29.08.2017 - 14:41 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için artık sayılı günler kaldı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar, niyet ve amelleri ile Allah'ın rızasını kazanmaya çalışacaklar. Peki Kurbanlık fiyatlarında son durum ne?

Kurban Bayramı hangi günler arasında (Kurbanlık fiyatları)

Kurban Bayramı için artık sayılı günler kaldı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihleri arasında idrak edilecek. Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili için vatandaşlar tatil bölgelerine akın etti. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman sona erecek?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Kurban Bayramı tatili'nin 10 güne çıkarılmasının ardından vatandaşlar Bayram tatilini geçirmek için tatil bölgelerine akın etmeye devam ediyor. 25 Ağustos Cuma günü mesai bitimi ile başlayan Kurban Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi akşamı sona erecek. 2017 Kurban Bayramı 1-4 Eylül tarihleri arasında eda edilecek.

"Tatil kurbanlık fiyatları düşürebilir"

İKEO Başkan Yardımcısı Kocaoğlu: "Bu yıl Kurban Bayramı tam tatil sezonuna denk geldi. Bayram tatili de 10 güne çıkarıldı. Zaten çok sayıda vatandaş şehir dışındaydı. Şimdi bir de bu tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlarla İstanbul boşalacak. Hayvan sahipleri son günlere doğru istedikleri rakamlarda satamayacak. Dolayısıyla fiyatlar düşecek

Haberin Devamı

İstanbul Kasaplar Esnaf Odası (İKEO) Başkan Yardımcısı Murat Kocaoğlu, bu yıl Kurban Bayramı'nın tatil sezonuna denk geldiğini belirterek, "Bayram tatili de 10 güne çıkarıldı. Zaten çok sayıda vatandaş şehir dışındaydı. Şimdi bir de bu tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlarla İstanbul boşalacak. Hayvan sahipleri son günlere doğru istedikleri rakamlarda satamayacak. Dolayısıyla fiyatlar düşecek." dedi.

Kurban Bayramı hangi günler arasında (Kurbanlık fiyatları)

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık bulma telaşı yaşayan vatandaşlar, pazarların yolunu tutuyor.

Sıkı pazarlıkların olduğu kurbanlık pazarlarında, bazı vatandaşlar fiyatların yüksek olduğu düşüncesiyle umduğunu bulamadan ayrılırken, bazıları da ortak sayısını artırarak da olsa kurbanını alıyor.

"Fiyatları özellikle İstanbul'da yüksek buluyorum"

İKEO Başkan Yardımcısı Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlara, öncelikle alacakları hayvanın kurbanlık şartı taşıyıp taşımadığını kontrol etmelerini önerdi. Kocaoğlu, büyükbaş kurbanların 2 yaşını, küçükbaşların en az 1 yaşını doldurması gerektiğini anlatarak, hayvanlarda körlük, kesik kulak, kırık boynuz, hastalık ve sakatlık gibi problemlerin olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban fiyatlarının illere göre farklılık gösterdiğini dile getiren Kocaoğlu, İstanbul'da canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatının 21-24 lira arasında değiştiğini, büyükbaşın da 19 liradan başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı hangi günler arasında (Kurbanlık fiyatları)

Fiyatları özellikle İstanbul'da yüksek bulduğunu aktaran Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu yıl Kurban Bayramı tam tatil sezonuna denk geldi. Bayram tatili de 10 güne çıkarıldı. Zaten çok sayıda vatandaş şehir dışındaydı. Şimdi bir de bu tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlarla İstanbul boşalacak. Herkes gittiği köyünde kurban kesecektir. Bu yüzden bu yıl İstanbul'da kurban satışlarının fazla olacağını tahmin etmiyorum. Hayvan sahipleri son günlere doğru istedikleri rakamlarda satamayacak. Dolayısıyla fiyatlar düşecek."