Gündem Kurban bayramında tatil rezervasyonu için bunlara dikkat edin

Kurban bayramında tatil rezervasyonu için bunlara dikkat edin

28.05.2018 - 19:25 | Son Güncellenme:

Bu sene 9 gün olacağı öngörülen Kurban Bayramı, 18 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Şimdiden gerçekleştirildiği takdirde oldukça makul fiyatlar karşılığında gerçekleştirilebilecek olan tatil rezervasyonlarını gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken birtakım kurallar mevcuttur. Bu kurallara uyulduğu takdirde 9 günlük tatil hem uygun hem de son derece verimli bir şekilde geçirilebilir.

Kurban bayramında tatil rezervasyonu için bunlara dikkat edin

Farklı zamanlarda fiyatları karşılaştırın

Haberin Devamı

Otel rezervasyonunu yapmadan önce fiyatları birkaç defa incelemelisiniz. Bazı zamanlarda seyahat etmek istediğiniz bölgede gerçekleşecek olan etkinlikler nedeniyle fiyatlar bir hayli yüksek görünürken diğer zamanlarda daha makul fiyatlara denk gelebilirsiniz. Seyahat tarihleriniz esnekse, birkaç defa web sitelerinde gezinerek fiyat karşılaştırması yapmayı deneyebilirsiniz.

Kahvaltının ücrete dahil olup olmadığına dikkat edin

Otel fiyatlarını incelerken kahvaltının da fiyata dahil olup olmadığı detayına dikkat etmelisiniz. Bazı otellerde rezervasyon esnasında kahvaltının da dahil olduğu seçeneği tercih etmeniz durumunda %50 veya daha fazla bir indirim ile karşılaşabilirsiniz.

Fiyata vergilerin dahil olduğundan emin olun

Haberin Devamı

Rezervasyonu gerçekleştirmeden önce son aşama olan ödeme aşamasına gelene kadar ilerlemeli ve vergilerin de dahil edildiği son fiyatı gördüğünüzden emin olmalısınız. Aksi takdirde %20'ye kadar yükselebilen KDV, belediye vergisi ve turist vergisi gibi farklı vergiler nedeniyle ilk başta gördüğünüz fiyattan çok yüksek bir fiyatla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Önceki misafirlerin yorumlarına bakın

Otel karşılaştırması yaparken o otele daha önce gelen misafirlerin puanlamalarından ve yorumlarından faydalanmalısınız. Aksi takdirde hoş olmayan şeylerle karşılaşabilirsiniz. Gideceğiniz otelin yorum ve puanlarına önceden bakmanız durumunda hangi otelin sizin için en uygun olduğuna kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Odanın tüm özelliklerine dikkatlice inceleyin

Oda tercihlerinizi gerçekleştirirken sadece fiyata değil, odanın diğer tüm özelliklerine bakmalısınız. Sadece fiyat doğrultusunda bir tercih yapmanız durumunda paylaşımlı tuvaleti olan bir odaya dahi düşebilirsiniz.

Ücretsiz otopark özelliğini unutmayın

Tatiliniz süresince araba kiralayıp seyahat etmeyi planlıyorsanız, kalacağınız otelin ücretsiz bir otopark hizmeti verdiğinden emin olmalısınız. Bu konuda önceki misafirlerin yaptığı yorumları okumanız da faydalı olacaktır. Otoparkı olan otellerin otopark kapasitelerini de öğrenmeli ve sonradan zor durumda kalmamaya dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı