Gündem Kurşun dizisinde Orhan Atmaca karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan kimdir?

Kurşun dizisinde Orhan Atmaca karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan kimdir?

23.10.2019 - 17:20 | Son Güncellenme:

Kurşun dizisi ilk bölüm ile bu akşam TV ekranında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Kurşun dizisinin başrollerinde yer alan Engin Altan Düzyatan bu dizide Orhan Atmaca karakterine hayat verecek. Peki Engin Altan Düzyatan kimdir?

Kurşun dizisinde Orhan Atmaca karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan kimdir

Kurşun dizisi bu akşam ilk bölüm ile izleyici ile buluşuyor. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu'nun yer aldığı dizide Engin Altan Düzyatan Orhan Atmaca karakterine hayat veriyor. 1970'li yıllarda geçen dizide Orhan Atmaca adaleti arayan bir savcıyı canlandıracak.

Haberin Devamı

Orhan Atmaca

1970 senesinde Sultanahmet’te bir adalet sarayı odasında kurulu, gözü kara, bildiği yoldan şaşmayan daha yolun başında bir savcı: Orhan Atmaca. Karşısında kara tahta, maktulün gencecik bir kızın resmi asılı. Genç kadın bir milletvekilinin oğlu Serdar Önal tarafından canice öldürülüyor. Orhan, aldığı tehditlere, göz dağlarına yüz çeviriyor, Serdar’ın yargılanma sürecini başlatıyor. Ama bu cinayet görünenden fazlası. Orhan’ın dönüşüm hikayesi böylece başlıyor. Kader, adalete inan bir adamdan adım adım karanlığa yol alan bir adam yaratıyor.

Engin Altan Düzyatan Kimdir?

Engin Altan Düzyatan 26.07.1979 tarihinde İzmir’de doğmuştur. 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren Sanatçı 2001 yılında İstanbul’a gelerek oyunculuk hayatına başlamıştır. Sanatçı aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Teknikleri Master Programını bitirmiştir.

Haberin Devamı

Sanatçı, Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile 2012 yılında “Los Angeles Movie Awards”da “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür. Kenter Tiyatrosu ile Anna Karenina ve DOT ile Kürklü Merkür oyunlarında yer alan Sanatçı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda Dar Ayakkabı İle Yaşamak oyununun yönetmenliğini yapmıştır. Canlı Para ve 3’te 3 adlı Tarih Yarışması programının da sunuculuğunu yapmıştır.

Yakın gelecekte tüm dünyada yaşanacak olan su sorununa dikkat çekmek isteyen Sanatçı 2014 ve 2017 yıllarında Afrika’ya giderek vahşi doğa fotoğrafları çekmiş ve bu fotoğraflardan oluşan “Sen de Tanık Ol” isimli fotoğraf sergisini 2017 yılı Kasım ayında açmıştır. Sergiden elde ettiği tüm gelir ile de Afrika’da su kuyusu ve akıllı köy projelerini hayata geçirerek bir sosyal sorumluluk projesi başlatmıştır