Gündem Latekse güzelleme

Latekse güzelleme

21.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda aleminin gizemli ve arzulanan fotoğrafçılarından Stephen Meisel'ın objektifinde hayat bulan Pirelli Takvimi 2015'in yıldızları mutlu; Karen Elson, "Takvim kadınlığın kutsanışıdır" diyor

Latekse güzelleme

Fetiş temalı Takvim, bu yıl ilk kez “plus size” bir modelle Candice Huffine’la, daha lansmanı yapılmadan gündem olmuştu. Milano’da Pirelli’nin Hangar Bicocca’sında düzenlenen Takvim galasında görüştüğümüz Huffine aslında Türk moda çevrelerinde tanınan bir isim. 30 yaşındaki Washington’lu model, Faik Sönmez’in 2013 İlkbahar-Yaz kataloğunu şenlendirmişti. Pirelli Takvimi’ni kariyerinin zirvesi olarak gören kadının portföyünde Vogue İtalya, V Magazine gibi dergilerin kapakları da var. Hep Pirelli Takvimi’ne özendiğini anlatan Huffine, büyük bedeniyle fetiş temasını güçlendiriyor. Candice Huffine’in favori fetişiyse deri.

Latekse güzelleme

Takvim’in bir diğer yıldızı 19 yaşındaki Gigi Hadid. Babadan Filistinli Hadid, Takvim'in en genç adı. Kendisini takımın küçük kız kardeşi diye tanımlıyor; kostümünü gördüğünde “kedi kadın”a dönüşeceğini sanmış. Ama sonunda kendini bir "süper kadın" bulmuş. Takvim’de modellerin çoğu “göstermekten” çekinmiyor. Hadid’in vücuduysa büyük oranda siyah, plastik bir korseyle örtülmüş. Henüz daha fazlası için kendine güvenmediğini anlatan genç kadın, yine de o korseyle Takvim'in en seksi sayfalarından birinin, Kasım’ın sahibi.
İngiliz model ve müzisyen Karen Elson’sa Takvim’in anafikrini kadınlık duygusuyla özetliyor; “Burada hepimiz farklı tipte kadınlarız. 35, neredeyse 36 yaşındayım, iki çocuğum var. Takvim kadınlığın kutsanışıdır. Bedenin bir önemi yok; hepimiz farklı beden ve şekillerdeyiz.”

İstanbul aşığı
22 yaşındaki Rus model Sasha Luss, denizci kostümüyle 1950’li yıllardan fırlamış bir poster kızı gibi. Sonuçtan memnun; “Çok çok mutluyum. Çok güzel görünüyorum. Fotoğrafta yüzüme, yüzümdeki dev gülücüğe bakın.” Luss’un yüzündeki o ifade İstanbul’dan geldiğimizi duyduğunda tekrar beliriyor; “İstanbul’u çok seviyorum. Çok şanslısınız.”
Modellerden bazıları takvimin gediklisi. Bu yıl yedinci kez Pirelli kızı olan Brezilyalı güzel Isabeli Fontana, “Bu takvimin parçası olmak her zaman onurdur. Takvim hiçbir zaman diğerine benzemiyor. 2015'se mükemmel. Steven (Meisel) bir sanatçı ve onun kızlarından biri olduğum için çok mutluyum.”

Cins cins...
Takvim’deki ayların her biri değişik bir türün egemenlik alanı. 12 model de yaş, tecrübe, beden, fizik ve yaşam tarzı açısından büyük farklılıklar gösteriyor. Aylara göre modeller şöyle sıralanıyor; Adriana Lima, Natalia Vodianova, Joan Smalls, Candice Huffine, Carolyn Murphy, Anna Ewers, Cameron Russell, Sasha Luss, Karen Elson, Isabeli Fontana, Gigi Hadid, Raquel Zimmerman.
Stilist Vogue Paris’nin eski yayın yönetmeni Carine Roitfeld de Steven Meisel gibi ilk kez Pirelli Takvimi’nde görev yapıyor; "İnanılmaz bir deneyimdi. Eğer moda endüstrisindeyseniz, bir gün olmasını hayal ettiğiz şeydir Pirelli Takvimi’nde çalışmak.” Roitfeld, Takvim’e damga vuran lateks hakkındaysa şunları söylüyor; “Lateks güzel ve çok yönlü bir materyal. Cezbedici bir parıltısı var... Modellerin tamamı, Steven’ın onları şaşırtıcı derecede güzel göstermek için dönüştüreceğini, çıplaklıklarını edepsizlik izi taşımadan göstereceğini biliyordu.”

Haberin Devamı

Kim bu Steven Meisel?

Linda Evangelista, Naomi Campell, Lara Stone, Coco Rocha, Karen Elson, Doutzen Kroes gibi top modeller, Meisel’ın kariyerlerini başlattığı ya da gazladığı isimlerden sadece birkaçı. Meisel, Madonna’nın 1992 tarihli "Sex" kitabındaki fotoğraflara da imza atan isim.
Pek ortalıkta görünmeyen Meisel nadiren röportaj veriyor. Takvim fotoğraflarını işlerinin çoğunda olduğu gibi New York’taki stüdyosunda çeken Meisel, 1988’den bu yana tüm Vogue İtalya kapaklarına imza atan bir istikrar abidesi. O32c dergisine verdiği o nadir röportajlardan birinde arkasında çalışan tonlarca insan olduğunu söylüyor; “Her bir detayla ilgilenemem. Bu işleri yapmaları için yanımda insanlar çalışıyor. Bana kahvemi getiren, bir asistanın asistanıdır. Bu arada ben de tepede bir yerde duruyorum ve hala kahvemi bekliyorum. Onların yarısının ne iş yaptığını bile bilmiyorum. Ama çekirdek takım stilist, fotoğrafçı, model, saç, makyaj ve birinci asistandan oluşuyor, ki onlar çok çalışıyor.”
Moda dünyasının 1970’ler ve 80’lerde daha açık olduğunu
söyleyen Meisel, günümüzdeki durumunsa hiç olmadığı kadar kötü olduğunu düşünüyor.

Yazarlar